Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda navijača

ZZD slavi: Sportska inspekcija naredila izbore, Dinamo već odgovorio

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo ponosno je objavila veliku pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportska inspekcija donijela je rješenje po kojem predsjednik Dinama Mirko Barišić mora sazvati Skupštinu, koja pak mora izmijeniti Status i raspisati izbore.

Rješenje Sportske inspekcije nalaže da svi članovi mogu birati i biti izabrani. U Dinamu se dosada toga nisu pridržavali, a vidjet ćemo u kojoj će se mjeri pridržavati ove odluke.

Priopćenje građanske inicijative Zajedno za Dinamo prenosimo u cijelosti:

"Dragi članovi kluba i svi Dinamovci,

dana 6. ožujka, članovi su Dinama, koji su se do sada godinama javljali javnim tijelima s jednostavnim zahtjevom za demokratskim, zakonitim i transparentnim Dinamom, napokon dobili satisfakciju nadležne visoke sportske inspekcije pri MZOS-u. Inspekcija je usvojila sve argumente članova Dinama, ustanovila da se, citiramo, "Statutom Dinama ne osigurava jednako pravo SVIM članovima da biraju i budu birani i obaviješteni o radu Kluba" i naložila da prvostupanjska gradska sportska inspekcija naputi trenutačno vodstvo kluba da s time što prije uskladi klupski statut.

Prijatelji, pred nama je jednostavna činjenica; da izbora na kojima će SVI članovi Dinama izabrati ljude koji će upravljati klubom MOŽE i MORA biti u najskorije vrijeme. Dinamo MOŽE i MORA biti normalan, zakonit i demokratski klub.

Trenutačna uprava kluba, koja je sada i pravno označena kao nelegalna, ima samo jedan zadatak koji se vrlo lako može osigurati bez velikih zavlačenja: izbore za temeljno tijelo upravljanja - upravu na čelu s Predsjednikom, što će omogućiti kontinuitet rada kluba. Izbore, na kojima će moći prisustvovati i sudjelovati SVI članovi Dinama koji se za njih prijave.

Sve legende Dinama pozivamo da se jave i daju svoj glas za naš Dinamo, da podmetnu leđa za klub koji im je dao karijeru, onako kako su obični navijači podmetali leđa, iako to nije naš posao. Nakon izbora, polako će se graditi sve potrebno za novi Dinamo, njegove nove institucije, tijela, skupština svih članova, obnavljat će se pokidane veze sa sredinom iz koje je izrastao, navijačima i sponzorima, tako da može živjeti punim plućima na punom Maksimiru.

Budimo svi na visini zadatka,
samo Dinamo!

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo", stoji u priopćenju.

Direktor Dinama Tomislav Svetina protumačio je rješenje Sportske inspekcije te utvrdio da Dinamo ne mora raspisati nove izbore za Skupštinu klubu.

"Rješenje je stiglo, ali nigdje ne piše da Dinamo mora raspisati izbore. U rješenju stoji da se ponovno treba provesti nadzor Gradskog ureda koji nas je nadzirao od srpnja do studenog prošle godine. Nemamo pravo žalbe, ali možemo pokrenuti upravni spor. Vidjet ćemo što ćemo napraviti", kazao je Svetina dodavši da priopćenje ZZD-a ne želi komentirati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider