Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ismijao izbore u Dinamu

ZZD pita Barišića: Jesu li Barca i Real također 'priča za malu djecu'?

Iz Građanske inicijative Zajedno za Dinamo reagirali su na 'sporne' izjave predsjednika Mirka Barišića proteklih dana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U nedostatku pametnijeg posla i očito u strahu od najavljene posjete sportske inspekcije, predsjednik GNK Dinamo g. Barišić u zadnjem je intervjuu danom dnevnom listu 21. stoljeće, na pitanje što misli o navijačima koji traže uvođenje zakonitosti u naš klub, pokazao zavidnu razinu netolerancije i nervoze.

Uspio je zaključiti kako je slogan "jedan član -jedan glas" priča za malu djecu koju guraju besposličari iza kojih stoje političke nakaze, ali i kako bi današnja uprava prošla i na najtajnijem glasovanju.

Pitamo gospodina (od članova nikad izabranog) predsjednika Barišića:

- ako bi "ova uprava i danas prošla i s najtajnijim glasovanjem" zašto se čeka s demokratskim izborima i legitimiranjem vaših funkcija?
- koja je alternativa jedinom zakonitom zahtjevu za raspisivanjem izbora u klubu, možda trenutna privatna firmica jedne obitelji s predsjednikom fikusom?
- jesu li Barcelona, Real, Bayern i ostali klubovi u kojima članovi imaju pravo glasa isto priča za malu djecu?

Također, molimo gospodina Barišića da objasni, ako se ne boji odgovarati za klevetu:

- što mu znači da "Harangu provodi grupa besposličara, akademskih građana potaknuta kojekakvim političkim nakazama..." i na koga je točno mislio?
- kad već poteže besposličarenje, a ovo nas zanima i kao članove kluba i kao prirezne obveznike Grada Zagreba, jer od svojih usta odvajamo za pripreme u Turskoj i po bijelom svijetu - o čijem trošku na Dinamove pripreme putuje njegova supruga Božica?

Bilo bi lijepo da gospodin Barišić objasni i razloge šikaniranja Dinamovih povjerenika koji se također zalažu za zakonitost ustroja GNK Dinamo.

Radi objašnjenja: povjerenik ZZD-a osobno je Dinamu donio preko tisuću potpuno novih članova, ali ga GNK od početka bojkotira, i to dok su neki drugi povjerenici s manjim brojem učlanjenih bili proglašavani "najboljima".

Sada je sabotiranje uprave Dinama dobilo nove dimenzije; služba GNK-a za članstvo ne odgovara više niti na telefonske pozive niti na e-mailove našeg povjerenika. Nažalost, mnogi navijači koji su se preko nas učlanili, mjesecima ili nikada nisu dobili svoje članske iskaznice.

Našim podržavateljima i članovima kluba ipak poručujemo - mi se ne predajemo, nemojte niti vi! Učlanjujte se na koji god mogući način i javljajte nam se i dalje - dokažimo da smo Dinamo MI, a ne skupina ljudi koja je nelegalno prisvojila klub i pretvorila ga u vlastitu tvornicu novca." 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider