Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oštra reakcija

ZZD igračima Dinama: Javite se i kada vrijeđaju novinare

Iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo reagirali su na divljaštvo navijača plavih u Portugalu te na apel Dinamovih igrača da ih takvi ne moraju pratiti po Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Ovim putem javnosti i navijačima, kao i malenoj skupini na priprema u Portugalu odašiljemo stav naše inicijative da govor mržnje, pogotovo usmjeren protiv igrača kluba, nije nikada bio, niti će ikada biti rješenje za nagomilane probleme u NK Dinamo.

Pozivamo sve navijače Dinama da se i u buduće ne spuštaju na razinu osobe koja je između ostalog upravo prostaklukom i uvredama, nanijela nemjerljivu štetu ugledu nekada gospodskog kluba.

Pozivamo i igrače Dinama da se na isti način kao što su se javili s priprema, složno jave i kada su u pitanju integritet svih drugih, napadnutih i poniženih novinara i navijača, kao i samog kluba čiji sveti dres nose.

Pozivamo i dugogodišnjim velom šutnje prekrivene legende kluba, u ova vremena kada i sadašnja vlast uviđa da su u sportu i nažalost, njegovom najkorumpiranijem dijelu, nogometu, nužne promjene, da podignu svoj glas i stanu u obranu kluba kojem su dali svoje najbolje godine.

Postoji samo jedan klub na svijetu u kojem je igračima zabranjeno pozdraviti najvjernije navijače. Postoji samo jedna Udruga građana na svijetu u kojem Skupština kluba bira Izvršni odbor, a Izvršni odbor potvrđuje Skupštinu. Postoji samo jedan Izvršni predsjednik koji je od udruge građana stvorio unosan obiteljski biznis. Postoje samo jedni navijači koji prijeđu 3000 kilometara u jednom smjeru da bi vrijeđali igrače.

Dinamo je institucija! Vrijeme je da prestane biti izvor frustracija i ponovno postane simbol našeg grada i domovine.''

(Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati