Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turnir Četiri kafića

Zvijezde pomažu djeci: Pranjić najbolji, Kouassi najveći miljenik Splita!

Već dvanaest godina humanitarni turnir 'Četiri kafića' najzabavniji je splitski sportski događaj u blagdansko vrijeme…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igra se mali nogomet, u humanitarne svrhe, a sudjeluju mnogobrojne bivše, sadašnje i buduće nogometne zvijezde. Ove godine, pred oko 4000 ljudi, turnir je osvojila ekipa Kauri, za koju su igrali kapetan Hajduka Mario Maloča i reprezentativac Danijel Pranjić. Svečarska atmosfera, nogometne zvijezde, sjajan miks domaćih igrača i onih iz inozemstva.

Tako su stigli Panathinaikosov Danijel Pranjić, Bundesligaš Perišić, igrao je i Fiorentinin Ante Rebić, ali najveći miljenik publike ipak je i sinoć bio Jean Kouassi.
"Mislim da je ovo stvarno lijepa gesta da se pomogne toj djeci, drago mi je da to ide iz godine u godinu, da se nastavlja", kaže Goran Jozinović, igrač Hajduka.

Za hajdukovce sada slijede dani odmora. No, samo do 7.siječnja kada je prozivka. Sa dosadašnjim dijelom sezone više su nego zadovoljni.
"Osvojili Kup nakon tri godine, ovu sezonu od ljeta smo počeli jako dobro. Svi su nas otpisivali da nećemo biti u borbi za vrh, ali tu smo na četiri boda od Dinama zajedno sa Rijekom", kaže Mario Maloča, kapetan Hajduka.

Neizbježna tema bilo je i Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Povratnik u reprezentaciju Danijel Pranjić, ujedno i najbolji igrač turnira, jedva čeka prvu utakmicu.
"Mislim da je san svakog igrača da otvara Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv Brazila. Gdje ćeš bolje. Tako su se kuglice potrefile i mi smo zadovoljni", ističe Pranjić.

Redoviti sudionik na Četiri kafića je i Robert Jarni. Novi trener Sarajeva ima novog vlasnika kluba. Malezijski milijarder Vincent Tan, inače vlasnik Cardiffa, preuzeo je klub i za početak uložio 11 milijuna kuna.
"Iznenađen sam klubom koji se okrenuo totalno prema Europi. Koliko sam za sada saznao i koliko sam se raspitivao imaju daleko najbolju ekipu", kaže Jarni.

Za domaće igrače slijedi kratak odmor, a nekoliko dana nakon Nove godine kreću pripreme. HNL se vraća u akciju 6. veljače.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider