Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema popusta

Zvao ga je i molio da ne spusti slušalicu: Hoće li Mamiću presuditi Hajdukovac?

Novi veliki problem za Zdravka Mamića nalazi se na sudu u Splitu. Ako to izgubi, to bi mogao biti kraj rada u sportu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odgođeno je prvo ročište na Općinskom sudu u Splitu, koje je imalo biti održano po tužbi bivšeg Hajdukova sportskog direktora Ivana Buljana protiv Dinamova čelnika Zdravka Mamića. Naime, Mamić je zatražio odgodu, jer je njegova odvjetnica Jadranka Sloković već otprije imala zakazane obveze, pa nije mogla do Splita. Buljan traži kazneni progon Mamića zbog uvreda koje mu je Dinamov šef uputio u srpnju 2010. godine.

Ako nekadašnji sportski direktor 'bijelih' dobije parnicu, a u Buljanovu taboru smatraju da to nije dvojbeno, Mamić neće moći raditi u sportu. Kazneni progon je tek prvi korak, nakon toga slijedit će Buljanov zahtjev za naknadu zbog pretrpljene duševne boli. Shvatio je Mamić da je bio u krivu, javio se Buljanu na mobitel, molio ga da mu ne prekine liniju i ispričavao se za sve što je izrekao. Tražio je nagodbu, ali Buljan na to nije pristao.

''Mamićeva odvjetnica tražila je odgodu, to je moj jedini komentar. Neka sve ide svojim tijekom, nisam spreman za bilo kakvu nagodbu. Ne treba ništa prejudicirati, neka sud radi svoj posao'', kratko je kazao Buljan.

Sad se čeka da Općinski sud odredi novo ročište. Podsjetimo, Mamićev istup dogodio se u srpnju 2010. godine kada je pokrenuta priča o tome je li finale Hrvatskoga kupa između Dinama i Hajduka namješteno, a Buljan je komentirao da mu je suđenje bilo sumnjivo.

Mamić je verbalnim ispadom, među ostalima, neprimjerenim riječima spominjao Buljanovu obitelj, pa je dan poslije Buljan najavio tužbu. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider