Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrali najbolji

Dinamo bez Kovačića remizirao u Mostaru: 'Mi smo igrali čudno!'

U prijateljskoj utakmici u Mostaru između Zrinjskog i Dinama nije bilo pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otišao je Mateo Kovačić, no Kruno Jurčić nema previše vremena za plakanje. Najbolji sastav igrao je u Mostaru protiv Zrinjskog i stigao do remija 1:1. Poveli su domaćini u 12. minuti preko Aničića, a izjednačio je Krstanović u 43.

Hrvatski prvak bio je bolja momčad, no domaćini su imali priliku i za veće vodstvo u prvih 45 minuta. Kasnije su Modri preuzeli inicijativu, ali i propuštanje šansi.

Kruno Jurčić je u 63. minuti napravio hokejašku izmjenu te ubacio Mitrovića, Tomečaka, Čalušića, Pivarića, Leku, Husejinovića i Kolara.

Iz prve momčadi nedostajali su Duje Čop i/ili Ante Rukavina. Nije bilo ni mladog Alena Halilovića koji također vuče lakšu ozljedu.

Trener Dinama Kruno Jurčić ističe:

"Prije svega bih rekao da mi je jako drago što smo došli ovdje. Nekada smo žudjeli doći na ovaj stadion gledati pravi nogomet tako da mi se uvijek bude emocije. Pomalo mi je krivo što u Mostaru nismo pružili bolju izvedbu. Mi smo igrali čudno, ali s jednom vrlo dobrom izvedbom me iznenadio i Zrinjski. Momčad je to koja ima sve ono što moderni nogomet zahtjeva, a to su i pokazali. Ipak, obzirom na događaje u posljednja 24 sata možda nije čudno što smo izgledali čudno", kazao je Jurčić, koji ipak nije želio komentirati ništa na temu odlaska Matea Kovačića u milanski Inter.

Na upit da li Jurčić vidi nekog od igrača Zrinjskog kao pojačanje za svoju momčad nije želio dati potvrdan odgovor.

"Teško je govoriti bilo što na osnovu jedne utakmice. U ovoj sam utakmici bio koncentriran na našu momčad. U slučaju nekih igrača Zrinjskog sam se i ranije raspitivao. Ipak, Zrinjski nam je tu u izlogu i ukoliko netko od igrača te momčadi bude pokazao kvalitet, sigurno je da možemo surađivati. Strijelac za Zrinjski bio je kapetan Marin Aničić. Riječ je o stoperu, koji je uz veznjaka Filipa Arežinu pružio ponajbolju partiju protiv hrvatskog prvaka odigrao."

Za Zrinjski su počeli utakmicu: Hadžić, Lisica, Radeljić, Brlenić, Marijanović, Pehar, Šćepanović, Miličević, Arežina, Žuržinov, Aničić (Još su igrali: Vasilj, Sesar, Marković, Gligorov, Crnjac, Graovac, Čilić, Muminović, Poderski, Barišić i Martinović)

Dinamo: Kelava, Ibanez, Šimunić, Šimunović, Ademi, Sammir, Vrsaljko, Pamić, Beqiraj, Brozović, Krstanović (Još su igrali: Mitrović, Leko, Tomečak, Čalušić, Jedvaj, Husejinović, Kolar i Pivarić) (I.Š./Agencija VLM)

Zrinjski – Dinamo 1:1 (Aničić 12 / Krstanović 43)

Tijek utakmice:

Kraj utakmice....

82' - Kolar puca preko gola nakon ubačaja Tomečaka.

76' - Mladi napadač Kolar srušen s leđa, ali nema crvenog kartona domaćeg igrača.

71' - Čalušić pucao preko gola glavom nakon udarca iz kuta Ibaneza.

63' - Hokejaška izmjena Jurčića. Iz igre su izašli Kelava, Vrsaljko, Šimunić, Sammir, Pamić, Beqiraj i Krstanović, a u igri su Mitrović, Tomečak, Čalušić, Pivarić, Leko, Husejinović i Kolar.

54' - Vasilj brani Brozoviću sjajnu priliku.

46' - Drugih 45 minuta Modri su otvorili sjajnom prilikom Krstanovića koji na povratnu loptu Beqiraja pucca preko gola.

43' – GOOOOOOL! Ivan Krstanović zabio je za 1:1! Pamić je ubacio iz kornera, Šimnuć je bio u skoku, a Krstanović je na drugoj stativi dođao do lopte i poentirao.

36' – Vrsaljko je ubacio opasno u 16-erac, ali Krstanović ne stiže.

34' – Brozović puca preko vratiju. Krstanović se prije toga spetljao pa je lopta stigla do Brozovića.

17' - Veliki promašaj igrača Zrinjskog. Pehar je sam s pet metara pucao pored gola.

12' - GOOOOOOL! 1:0 za Zrinjski strijelac je Aničić! Nakon kornera sam je ostao na drugoj stativi i zabio.

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Šimunović, Šimunić, Ibanez - Ademi - Brozović, Sammir, Pamić, Krstanović - Beqiraj.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider