Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Predvodnik trojca

Zoran Mamić zavapio uoči PSV-a: 'Ne sjećam se kad smo bili ovako loši'

Iako u četvrtak slijedi ogled s PSV-om, Zoran Mamić nije mogao izbjeći pitanje o smjeni Branka Ivankovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Odgovornost trenera je najveća, to je sigurno. Ivanković je otišao zbog loših rezultata, a mi nismo mogli promijeniti 25 igrača", rekao je na press konferenciji Zoran Mamić, koji će zajedno s Damirom Krznarom i Igorom Cvitanovićem do kraja polusezone voditi momčad Dinama.

>> KOMENTAR IVICE MEDE

O stanju koje je ostavio Ivanković indikativno je dodao: "Ne sjećam se kad smo igrali ovako loše."

'Bod bi bio dobar, ali želim pobjedu'

"I prije smo mi gubili u Europi, ali sad se gubi i u HNL-u. Vjerujem da se možemo vratiti pobjedama, premda je PSV jak, mlad i rastrčan. Bod bi bio dobar, ali želimo pobjedu. Da tako ne razmišljam ne bih ni preuzeo momčad. Puno je pojedinačnih i grupnih razgovora obavljeno, sigurno je da ćemo izgledati drukčije na terenu nego u dosadašnjim utakmicama."

'Možda ostanem do zime, a možda već sutra odem'

O krizi koja trese Dinamo i njenom začetku Zoran Mamić kaže: "Nitko ne može kirurški točno detektirati kad je ona počela. Nekako je sve došlo brzo, ali sad smo tu gdje jesmo, nemamo alternative. Ne znam hoću li ostati do zime ili otići možda već sutra, to sad nije tema", kazao je, pojasnivši:

"Ja ne želim biti trener, ali kao sportski direktor imam odgovornost. Bude li trebalo, opet ću to učiniti.

U posljednjih 11 mjeseci Zoran Mamić četvrti je trener na klupi Dinama (Čačić, Jurčić, Ivanković su bili prije njega), a u međuvremenu je u Koprivnici (Slaven), Beču (Austrija) i Maksimiru protiv Istre upisao tri pobjede.

"Bilo bi lijepo nastaviti niz, ali sada je momčad u psihološki lošijem stanju nego poslije Austrije u Zagrebu.

Što kaže na česte promjene trenera?

"Nije jednostavno, ali oni su profesionalci, plaćeni su da izvršavaju zadatke. I ja sam bio igrač, svi su pomalo egoisti, u svakom slučaju drugačiji od nas koji gledamo na sve s distance. Napravljene stvari koje su se pokazale lošima, greške su sastavni dio našega posla. Rezultat na kraju sezone je li nešto dobro ili loše."

Dinamo će igrati bez gledatelja zbog UEFA-ine kazne...

"Kao sportaš mogu reći da je loša strana da se igra bez publike. Smisao nogometa je igrati pred gledateljima, ali moramo se prilagoditi na takvu situaciju. Soudani je nedavno igrao pred 60 tisuća ljudi, neće mu biti lako izaći pred prazan stadion."

U Zagreb je stigao bugarski stručnjak Ivajlo Petev: "Da, ali isključivo kao gost. U ovom trenutku o njemu ne razmišljamo kao o treneru, ali postoji kvota od 75 ljudi u kojoj je i on."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider