Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U subotu s Lokosima

Zoran Mamić otvoreno o novom treneru, Sammiru i Haliloviću!

Dinamo u subotu (15:00) očekuje prvenstveni dvoboj s Lokomotivom na Maksimiru.

Novi okršaj, novi izazov za nas. Želimo nastaviti pozitivnu klimu, želimo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda“, najavio je Zoran Mamić, sportski direktor u trenutačnom statusu glavnog trenera Modrih.

Znate li sastav za Lokomotivu?

"Ne znam točno, vidjet ću danas nakon treninga. Husejinović je ozlijeđen od prije, upitni su Pamić, Halilović, Sammir i Soudani. Halilović se vratio s ozlijeđenim gležnjem sa Svjetskog prvenstva, pet-šesta dana nije trenirao, imao je terapiju. I za njega je bolje da to sanira pa da se uključi. Sammir je ozlijeđen od utakmice s PSV-om. Još se nije sasvim oporavio. Vidjet ćemo što će biti. Neugodna je to ozljeda, u stopalu je puno koščica. Jučer je udarao loptu, ali nije to bilo baš najbolje. Vjerujemo da će do PSV biti spreman. A Soudani je dobio nezgodan udarac u leđa protiv Dragovoljca."

Odbio komentirati prvi popis novog izbornika

Novi izbornik Niko Kovač u reprezentaciju je pozvao samo jednog igrača Dinama. Možete li to prokomentirati?



"To nije tema ove press-konferencije pa nemam komentara", kratko je kazao Mamić, ali možda i taj odgovor nešto govori.

Nekoliko riječi o Lokomotivi: "Lokosi imaju dobru momčad bez obzira na fluktuaciju igrača. Igraju dobro, imaju dosta bodova. Ako ne budemo pravi, imat ćemo problema. Ja se nadam da će sve biti OK."

'Nije sporan Ivković kao trener'

Dinamo stalno pobjeđuje u međusobnim okršajima: "Da, ali u zadnjih nekoliko utakmica samo je jednom bilo lagano, a sve ostale utakmice bile su neizvjesne."

Je li možda za Tomislava Ivkovića sutrašnja utakmica kvalifikacijska u utrci za trenera Dinama?



"Ne može se ništa promijeniti nakon jedne utakmice. Ivković kao trener nije sporan."

Tragaju li čelnici Dinama za novim trenerom? U posljednjih nekoliko dana u medijima se spominju inozemni stručnjaci kao kandidati za novog trenera Dinama. Ima li tu istine?

"Potrage nema, nismo s nikim pregovarali. To je jedina istina", odlučno je odgovorio Mamić.

A kako se vama sviđa na klupi? Ide vam jako dobro…

"To je drugačiji pogled, kao trener i kao sportski direktor. Moraš biti fokusiran na neke stvari koje ne vidiš kao sportski direktor. Imam dobre suradnike, tamo gdje ja promašim oni pogode."

Takoreći iz pepela ste podigli Domagoja Antolića: "Dobro je iskoristio priliku u dvije utakmice. Neka samo nastavi dizati formu. Prije svega mu želim sreću s ozljedama, znate da je tu imao najvećih problema."

Kad biste ostali trener, zanimljiv bi bio raskid ugovora sa starijim bratom. Nekako nam se čini da to ne bi proteklo kao s dosadašnjim trenerima…

"Puno je upitnika. Ne možemo komentirati što bi bilo da je bilo“, nasmijao se Mamić od uha do uha.

Čini se da je atmosfera u momčadi ponovno u uzlaznoj putanji: "Da, mislim da se vratila dobra atmosfera. Moj je dojam da je od utakmice u Splitu puno bolja atmosfera."

'Halilovića morate pitati hoće li promijeniti odluku o igranju za Hrvatsku'

Kako igrači podnose karantenu u novim prostorima na stadionu?

"Jako dobro. Bilo bi suludo da igrači negoduju a imaju ovakve uvjete. Bez pogovora sve drže pravila. Otkad smo im predali pravilnik ponašanja nisam imao susreta s mobitelima."

Što je s Halilovićem? Kako podnosi trenutačnu situaciju?



"Razgovarao sam s njim. Rekao sam mu da se proba isključiti koliko može. Nije jednostavno jer stotinu ljudi ga salijeće. Rekao sam mu da se okruži najboljim prijateljima i da se koncentrira na rad, da je sve ovo normalno, da se događaju padovi u karijeri, posebice kad ste tako mladi. Ja sam siguran da će nas ubrzo razveseliti svojim igrama."

Hoće li nepozivanje u reprezentaciju od strane Nike Kovača promijeniti njegovu odluku da nastupa za hrvatsku reprezentaciju?

"To morate njega pitati!"

Brazilci stižu u Zagreb po Sammira!

Sammir još uvijek nije potpisao produženje ugovora: "Mislim da su veće šanse da potpiše novi ugovor nego da ne potpiše."

Hoće li se to dogoditi prije zime?

"Ne mogu to reći. Sammir ima ponudu jednog brazilskog kluba. Ako taj klub ispoštuje to što traži, on odlazi. Brazilci uskoro dolaze u Zagreb, ali moj je osjećaj da je on bliži odluci da ostane kod nas."



Prvenstvo je vrlo neizvjesno. Hajduk i Rijeka opasno prijete: "Dinamo je najzaslužniji za neizvjesnost. U ovom dijelu sezone osvojili smo puno manje bodova nego prošlih sezona. Mislim da smo na dobrom putu da se vratimo na stare staze. Kada se konsolidiramo doći ćemo tamo gdje nam je mjesto", zaključio je Mamić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider