Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Zoran Mamić je bio u Nyonu i u svojstvu osumnjičenika!'

Sportske novosti otkrivaju da je Zoran Mamić u sjedištu UEFA-e ipak bio i u svojstvu osumnjičenika, a ne samo svjedoka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hladan tuš iz UEFA-e. A još prije dva tjedna sve se negiralo ili umanjivalo. Tada su Sportske novosti objavile kako se Zoran Mamić spominje kao jedan od glavnih aktera upletenih u namještanje finalne Kup utakmice između Dinama i Hajduka prošle godine. Informacije su stigle iz Njemačkog državnog odvjetništv. Hhrvatska javnost do tada nije znala da je Zoran Mamić bio u Nyonu odgovarajući na pitanja UEFA-inih istražitelja.

'Zoran Mamić u Nyonu je bio u svojstvu isključivo svjedoka,' ponovili su tada Zdravko Mamić, Damir Vrbanović i sam Zoran Mamić.

'Bio sam U Nyonu u svojstvu svjedoka, pozvao me glavni Uefin disciplinac Peter Limacher. Ispostavilo se da ni ja osobno niti Dinamo nemamo nikakve veze s kladionicama, klađenjem i ljudima koji se spominju u medijima kao predmetima istrage,' kazao je.

No, očito sve nije baš tako kako je mlađi Mamić tvrdio. Prema tvrdnjama UEFA-e, sportski direktor Dinama bio je u Nyonu i kao svjedok i kao osumnjičenik.

Državno odvjetništvo potvrdilo nam je kako su u svakodnevnom kontatku s njemačkim kolegama. Ako se sumnje pokažu točnima, moguće je da Mamića procesuiraju njemački istražitelji.

'UEFA nam je odgovorila na dopis koji smo prvi put poslali prije 15-ak dana: Zoran Mamić je doista bio u Nyonu i bio je svjedok, ali i osumnjičenik u vezi s utakmicom finala Kupa između Dinama i Hajduka 2009. godine' kazao je urednik Sportskih novosti Robert Šola za dnevnik Nove TV, uoči sutrašnje objave detalje ovog slučaja u svojim novinama. U Dinamu i dalje šute.

'U Dinamu nisu imali posebnih komentara, kao ni u HNS-u, u kojem predsjednik Marković i dalje vrti priču kako UEFA zna grubo pogriješiti, a glavni tajnik Srebrić čeka da se objave dokumenti pa će onda dati komentar.'

Sportske novosti dugo su radile na otkrivanju ove priče.

'Na ovoj priči radilo se mjesecima. Ali nisu Sportske novosti te koje su bilo koga optuživale ili osumnjičile, već su samo došle do dokumenta od njemačke policije i UEFA-e i mi smo na osnovu toga objavili cijelu ovu priču,' tvrdi Šola i priznaje da ne posjeduje nove dokumente osim onih koje će objaviti ovog utorka:

'Nažalost, nemamo novih dokumenata, ali izvor koji nam je nabavio ove dokumente tvrdi da postoji još niz dokumenata, da neke posjeduje Hrvatsko državno odvjetništvo, da su neki u Rusanovoj, da ih čelnici HNS-a imaju, ali ih oni uporno drže u špajzi.'

Na kraju se postavlja pitanje hoće li itko odgovarati.

'UEFA i njemačka policija sigurno imaju volje ovo riješiti, ali ovo je nešto što hrvatsko pravosuđe mora riješiti. Hoće li biti procesa, vidjet ćemo. Ali mi u Sportskim novostima doista vjerujemo da je ovo posljednji trenutak za pravno nešto učiniti za hrvatski nogomet i njegov spas,' zaključio je Šola. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati