Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi trener Bijelih

'Željezni' Mišo zaplakao na dolasku: Žalim što Ivić ovo nije doživio!

Željezni čovjek ipak nije izdržao. Mišo Krstičević, novi Hajdukov trener, dobro se držao na predstavljanju, ostavio je odličan dojam, a onda su na kraju stigle suze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Žao mi je što nema ovdje Tomislava Ivića, on je moj trenerski idol, puno vremena sam s njim pričao. Vjerujem da bi mu bilo drago da me vidi na ovom mjestu'', s grčem u glasu i suzama u očima govorio je Krstičević.

Predsjednik Hrvoje Maleš nije došao na predstavljanje, on je obavio sve razgovore, dogovorio detalje s Krstičevićem, a o aktualnom trenutku govorio je v.d. sportskog direktora Milo Nižetić.

''Balakov je ostavio trag, izuzetan je profesionalac i radnik. Sama činjenica da Kaiserslautern vidi spasioca u njemu kazuje o njegovim kvalitetama. Naša je stvarnost Mišo Krstičević, vjerujemo mu, spreman je dati sve od sebe, poznaje situaciju u klubu, znamo koliko može napraviti. Očekujemo i vjerujemo da će nastaviti tamo gdje je Balakov stao. Imamo mladu momčad, uvjereni smo da će spojiti iskustvo i mladost. Navijače, koji su nam dali podršku i imaju razumijevanje, molimo da podrže struku, trenere i igrače da nastavimo ovaj proces. Znamo da nam vrijeme nije saveznik, ali ustrajat ćemo u zacrtanom'', kazao je Nižetić.

Krstičević će, ako je vjerovati Nižetiću, biti rješenje za duže vrijeme. ''O Krstičeviću razmišljamo dugoročno, ugovor je potpisan do ljeta 2013. Godine'', rekao je Nižetić.

Mišo Krstičević, čovjek koji je zabio posljednji gol za Hajduk na Starom placu, nije bio impresioniran. Suvereno je vladao situacijom, baratao riječima.

''U ruke sam dobio veliki klub, imam znanja, hrabrosti i poštenja da stručno dio uspješno vodim. Očekujem podršku kluba, navijača, javnosti. Naš cilj je nastaviti ići prema gore, i u igri, ali i u rezultatu. Primarno je zadržati drugo mjesto i u momčad staviti još mladih igrača. Imamo generaciju koja može nositi Hajduk, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi. Mladi igrači su budućnosti, dobit će šansu, a da pritom ne pate rezultat i Hajduk'', rekao je Krstičević.

S njim će raditi novi ljudi, svi stižu iz mlađih kategorija. ''Moj stožer će činiti Ivo Šeparović, trener vratara bit će Zoran Varvodić, fizičku pripremu vodit će Duje Poljak i Boris Peyrek'', kazao je Krstičević.

Ono što je sigurno, s njim na čelu, Hajduk će iz temelja izgledati drugačije. Napušta sustav koji je gurao Balakov.

''Dio sam Hajduka koji je igrao napadački, hajdučki, u tom dijelu ću nastojati napraviti pomak. Agresivnije ćemo igrati, želim da to bude Hajduk u stilu svog imena. Pritiskat ćemo protivnika na svakom dijelu terena'', kaže Krstičević.

S juniorima posramio Dinamovu školu

U ljeto prošle godine preuzeo je juniorski pogon. Zajedno sa Stipom Andrijaševićem, koji će nastaviti započeto, napravio je prava čuda, Hajduk u juniorskoj konkurenciji bježi Dinamu trinaest bodova.

''Prošle godine došao sam s namjerom raditi odgovorno, napredak juniora daje mi podršku. Totalno ću biti neovisan od Mila Nižetića, predsjednika, navijača, menadžera, vjerujem u sebe i onog gore, koji će prepoznati rad i poštenje'', rekao je Krstičević.

Na razgovorima s Malešom tražio je da se riješi problem s mladim Radoševićem u kojeg ima veliko povjerenje.

''Lijepa stvar za mene, mladi Josip Radošević potpisao je ugovor, nadam se da će uskoro biti riješen i problem s Jelavićem. Želim da svi mladi igrači pristanu na kurs kojeg je zacrtao klub, da svi imaju jedan put, a to je ljubav prema Hajduku. Hajduk je top, iznad svih, a ispod njega smo svi mi'', kazao je Krstičević.

Kada je stigao poziv nije dvojio. Krstičević je trener radnik, znaju to dobro Blaž Slišković i Igor Štimac, kojima je pomagao u Hajduku i Zagrebu.

''Ne bih nikada pristao biti trener dva mjeseca. Čast mi je što sam u Hajduku, glupo bi bilo govoriti jesam li dvojio. U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu, ovo je kruna mog rada. Da mi je netko ponudio prije pet godina da budem prvi trener to ne bih prihvatio, danas sam siguran u sebe'', rekao je Krstičević.

O financijama nismo govorili. Krstičević ima plaću od pet tisuća eura bruto, u novijoj povijesti najjeftiniji je Hajdukov trener. A na klupi je zamijenio najskupljeg u povijesti. Mišo razmišlja samo o treningu.

''Rad, rad i rad, to su moji postulati. Kad sam dolazio za trenera juniora rekao sam da me ne zanimaju pobjede od 1:0, juniori su davali preko tri gola po utakmici. To mi je zadovoljstvo, digli smo ih u svakom smislu. U Hajduku ne može biti netko tko nema karakter, tko nema ljubav prema klubu. To su svi morati shvatiti, posebno igrači sa strane ili neće igrati'', zaključio je Krstičević, trener koji obožava disciplinu, ali trener na kojeg nitko ne može utjecati. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati