Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Božićni derbi!

Ždrijeb: Dinamo - Hajduk u četvrtfinalu Kupa!

Pravu je poslasticu donio ždrijeb četvrtfinala Kupa. Dinamo i Hajduk odigrat će čak dva derbija na Maksimiru u samo četiri dana!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Hrvatskom kupu ostalo je još osam najboljih, a do kraja godine ćemo dobiti posljednje četiri momčadi koje će se na proljeće boriti za 'Rabuzinovo sunce'.

Prošle godine je, podsjetimo, naslov osvojio Hajduk podigavši trofej na Maksimiru protiv Lokomotive.

Ždrijeb četvrtfinala donio je novi derbi između Dinama i Hajduka. Kako u četvrtfinalu prema propozicijama nema nositelja, kuglice su se "poigrale" s Dinamom i Hajdukom i po prvi puta ih spojile u ovoj fazi natjecanja.

Prva utakmica će se igrati 4. prosinca u Maksimiru, a uzvrat je u Splitu 18. prosinca. Kakav će to poklon za Božić biti ili jednima ili drugima.

''Bit će to pravi praznici nogometa i veselimo se utakmicama, a Dinamo je apsolutni favorit, kao i u svim utakmicama u Hrvatskoj. Ipak, sve to je još jako daleko, pred nama je još puno posla i utakmica do početka prosinca tako da ćemo o toj utakmici razmišljati kada dođe za to vrijeme'', rekao je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Zanimljivo, Dinamo dočekuje Hajduk 1. prosinca, pa ćemo imati dva derbija u Zagrebu u samo četiri dana, te tri ukupno u 18 dana od čega će ovaj posljedni biti - Božićni derbi!

Rijeka na Osijek

Rijeka će put prema polufinalu tražiti preko Osijeka, snage će odmjeriti Istra 1961 i Zadar, a jedini drugoligaš u ovom društvu, Inter iz Zaprešića, ide na Slaven Belupo.

Prve utakmice na rasporedu su 27. studenoga, a uzvrati 4. prosinca. No, zbog europskih obveza Dinama i Rijeke, njihove prve utakmice bit će 4. prosinca, a uzvrati dva tjedna kasnije.

Parovi četvrtfinala HNK-a:

Dinamo - Hajduk
Rijeka - Osijek
Istra 1961 - Zadar
Slaven Belupo - Inter

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider