Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Klecaju mu koljena: Čega se boji Mamić?

U četvrtak u 13 sati Mamić je trebao održati još jednu spektakularnu presicu, no ipak je odustao…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić odustao je sutrašnje press-konferencije podjednako misteriozno kao što ju je i najavio.

Razlog sazivanja presice navodno je bio dopis Ministarstva znanosti, sporta i obrazovanja Hrvatskom nogometnom u savezu. Navodno je dotično ministarstvo reagiralo na nedavno javno obraćanje pučkog pravobranitelja Jurice Malčića Vladi Republike Hrvatske, pa je pozvalo HNS da se prema Mamiću postupi prema Zakonu o sportu u kojem stoji da sportski funkcionari ne bi smjeli ostati na svojoj funkciji ako netko iz njihove uže familije vodi menadžersku agenciju. Naravno, aludira se na Mamićeva sina Marija koji je menadžer s Fifinom licencom.

„Ne znam za taj dopis. Moguće da je došao, ali ja ga nisam mogao vidjeti jer sam u Puli. U naredna dva dana provjerit ćemo je li to istina, a ako jeste, očitovat ćemo se u najbržem mogućem roku“, rekao nam je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srerbić.

Nejasno je odnosi li se taj dopis, ako uopće postoji, samo na Mamića ili na sve sportske djelatnike u Hrvatskoj. Iz Mamićevog tabora se može čuti kako je očito da u ovom slučaju postoje dvostruka mjerila.

Naime, ističu kako je brat kandidata za predsjednika HNS-a Igora Štimac također menadžer nekim poznatim hrvatskim nogometašima. Radi se o Damiru Štimcu, za kojeg je poznato da vodi brigu o hrvatskom reprezentativcu Dariju Srni.
Nije poznato što je Mamić želio objaviti sazivanjem izvanredne presice, ali može se nagađati kako bi svjedočili još jednom burnom događaju na Maksimiru.

Još je misterioznija Mamićeva odluka da otkaže presicu. Neki spekuliraju kako je Mamić u međuvremenu „sredio“ situaciju preko svojih političkih linija, no to su samo nagađanja koja za sada nemaju potvrdu.

Postoje i spekulacije kako je Mamić namjeravao na presici reagirati na objede pučkog pravobranitelja, no odustao je u trenutku kada je saznao za navodni dopis Ministarstva znanosti, sporta i obrazovanja. Jasno je da taj dopis ima puno jaču političku snagu od izjava pučkog pravobranitelja, pa je moguće da su Mamiću zbog toga „zaklecala“ koljena. Spekulacija je puno, a pravih informacija jako malo. Možda će situacija biti nešto jasnija u narednih nekoliko dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider