Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba se nastavlja

Započela akcija protiv Mamićevog Dinama: 'Vratimo klub navijačima!'

Borba geneneracije '97. za 'naš Dinamo' se nastavlja…

Dario Šimić, Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić koji zastupaju udrugu Za naš Dinamo danas prijepodne su na zagrebačkom Cvjetnom trgu predstavili novi plan za uvođenje demokracije u klub iz Maksimira.

Četvorka je javnosti predstavila inicijativu prikupljanja potpisa za peticiju 'Jedan član – jedan glas', a nadaju se da će sa svojom brojnošću članovi Dinama uspjeti natjerati institucije na reakciju.
Dinamove legende kazale su kako ovim potezom žele vratiti dušu klubu. Stoga su i pozvali sve kojima je Dinamo u srcu da potpišu peticiju čiji je konačni cilj povratak publike na Maksimir.

U početku će se peticija potpisivati na najfrekventnijim lokacijama u Zagrebu, a idućih tjedana akcija će se proširiti i na ostale hrvatske gradove.

„Kad smo bili klinci svi smo imali samo jedan san – potpisati za Dinamo. Nisu svi imali sreću zaigrati pred punim Maksimirom, no svoj san mogu ostvariti sada. Potpisom za Dinamo bit će korak bliže promjeni koju svi želimo“, rekao je Dario Šimić, koji se nada velikom odazivu građana.

I Igor Biščan poziva navijače da podrže akciju…

„Dinamo se mora vratiti onima kojima i pripada. Svaki novi potpis označava mali korak prema povratku duše našem klubu. Potpišite i poručite da vam nije svejedno i da želite navijače na Maksimiru.“

Momci su također pozvali simpatizere kluba da im se pridruže sljedećeg tjedna, ponovo na Cvjetnom trgu, ali i Trgu bana Jelačića, Trgu kralja Tomislava, Dolcu, te trešnjevačkom i jarunskom placu gdje će od sutra biti postavljeni štandovi za potpis peticije. Svoj potpis građani mogu dati i preko Interneta, na stranici zanasdinamo.com.hr.

"Dinamo je po zakonu udruga svih njegovih članova, ne pojedinaca, a članovi imaju pravo birati njegovo rukovodstvo i slobodno se kandidirati. To pravu u našem se Dinamu nažalost ne poštuje, stoga svojim potpisom tražimo da se svim članovima Dinama, poštujući načelo 'jedan član jedan glas', omogući biranje uprave koja će voditi klub. Želite li povratak navijača na stadion u Maksimiru? Želite li da se ime Dinamo Zagreb ponovno izgovara s poštovanjem? Potpiši peticiju za naš Dinamo", istaknuli su članovi inicijative.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider