Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu promjene

'Zajedno za Dinamo' slavi pobjedu, ali u klubu imaju odgovor

Kontrolni ured grada Zagreba utvrdio je bitne nepravilnosti u radu Građanskog nogometnog kluba Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ustanovljene su povrede dviju odrednica Zakona o Sportu i jedne, ali vrlo bitne, odrednice Zakona o udrugama. Radi se o članku 6, stavci 3 koja kaže:

"Unutarnji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova."

Iako je postupak još u tijeku i Dinamo ima pravu žalbe, iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo poručuju:

"Ova pobjeda nam puno znači, iako je prvostupanjska, jer pokazuju da smo na dobrom putu i da sve što smo do sada govorili da je to i istina'', kaže Juraj Šišić iz udruge ZZD.

U Zakonu o sportu prekršen je članak 13, stavak 1 koji određuje da:

"Osoba pravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci za neko od kaznenih djela počinjenog s namjerom, a nije primijenjena uvjetna osuda, ne može....sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge."

Također, prekršen je i Čl. 24, stavak 6, također Zakona o sportu:

"Klub mora jednom godišnje Povjerenstvu za profesionalne sportske klubove podnijeti:
- račun dobiti i gubitka
- finacijsko izvješće
- revizorsko izvješće."

Iz Dinama su poručili kako nitko od članova Skupštine nema osuđujuću presudu, te kako su do sada predavali financijska izvješća svim potrebnim instancama.

A članovi inicijative "Zajedno za Dinamo" vjeruju da se sada otvara mogućnost izbora po načelu "jedan član, jedan glas".

"Nama nije cilj maknuti određene ljude u klubu, nego nam je cilj da se provedu demokratski izbori i da volja članova bude tko će voditi naš klub u budućnosti'', kaže Šišić.

No, u Dinamu ne planiraju izbore po načelu "jedan član, jedan glas". Poručili su kako će ukloniti sve nepravilnosti u traženom roku od 60 dana, sazvati novu skupštinu, te više neće egzistirati kao udruga građana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider