Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Zajedno za Dinamo: 'Najoštrije osuđujemo lažnu izjavu Brlekovića'

ZZD odlučno i s gnušanjem odbacuje bilo kakav pokušaj povezivanja s pojedincima ili interesnim skupinama u hrvatskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inicijativa Zajedno za Dinamo oglasila se netom nakon izjave Ivana Brlekovića kako je ista podržala izbor Igora Štimac za novog predsjednika HNS-a. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Najoštrije osuđujemo lažnu izjavu Ivana Brlekovića na izvanrednoj skupštini HNS-a održanoj 20. veljače 2011. godine u Westinu, da građanska inicijativa „Zajedno za Dinamo“ daje podršku Igoru Štimcu u njegovim nastojanjima za preuzimanje HNS-a. Takvo nešto nam nikad ne bi palo na pamet, a kamoli da bi takvu glupost napravili. Kad nas već vuku za jezik, situacija i ljudi oko HNS-a predstavljaju sve ono što u športu ne želimo gledati.

Jedini fokus razmišljanja i djelovanja građanske inicijative „Zajedno za Dinamo“ je nogometni klub Dinamo. Mi tražimo zakonito i transparentno poslovanje kluba te poštivanje zakonskih i statutarnih prava članova kluba.

Odlučno i s najvećim gnušanjem odbacujemo bilo kakav pokušaj povezivanja Inicijative s pojedincima ili interesnim skupinama u hrvatskom nogometu te s njihovim partikularnim interesima, koje smatramo pogubnim za hrvatski nogomet ali i za hrvatski šport u cjelini. S tim u vezi, iskreno žalimo zbog očite degradacije hrvatskog športa, koji zbog privatno-poslovnih interesa pada u drugi plan. Nismo zainteresirani za sudjelovanje u političkim raspravama o hrvatskom nogometu, zainteresirani smo jedino i isključivo za poštivanje zakona i Statuta u NK Dinamo.

Koristimo i ovu priliku da javno zatražimo odlazak svih osoba iz NK Dinamo koje se nalaze u sukobu interesa i krše Zakon o športu, te odlazak iz Izvršnog odbora NK Dinamo osoba umiješanih u najveće korupcijske afere u Hrvatskoj, kao i više osoba iz skupštine koje u njoj po zakonu ne smiju biti zbog kaznenih osuda, menadžerstva ili zato što su čelnici krovnog športskog tijela", stoji u priopćenju inicijative Zajedno za Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider