Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Zajedno za Dinamo': Mamić krši Zakon RH, u srijedu svi na stadion!

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo nastavlja sa svojom borbom protiv svih nepravilnosti unutar NK Dinamo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon bojkota utakmica, posjeta treningu, stalnih akcija i ukazivanja na nekompetentnost vođenja Dinama, najnovije priopćenje prenosimo vam u cijelosti:

Pozivamo sve dinamovce da nam se u srijedu, 22. prosinca 2010. u 18 sati pridruže na mirnom prosvjedu ispred zapadne tribine stadiona Maksimir povodom održavanja Skupštine NK Dinama. U medijima se ovih dana moglo pročitati kako će Dinamo u imenu dobiti prefiks 'građanski' kako bi se istaknuo dio tradicije kluba. Nažalost taj prefiks nikako se ne uklapa u današnje stanje kluba jer današnji NK Dinamo nije nimalo građanski, već je talac nekulture i samovolje jednog čovjeka i njegove obitelji koji su de facto privatizirali klub i nikome ne polažu račune.

Izvršni dopredsjednik već godinama obmanjuje javnost svojim obećanjima i načinom na koji upravlja klubom. Iz godine u godinu se ponavljaju jedne te iste priče kojih smo već siti. Koliko je klubu stalo do navijača najbolje pokazuje ignorantski stav i arogancija u odnosu na dobronamjerne zamjerke članova koje smo prije trideset dana dostavili klubu. Zbog toga smo bili primorani obratiti se nadležnim tijelima (Gradu Zagrebu i MZOŠ-u) i zahtijevati inspekcijski nadzor nad NK Dinamom radi uklanjanja nezakonitosti.

>> Mamić se vratio: Nismo nikoga prodali!

>> Procurili dokazi da je Mamić obmanjivao navijače? Moglo se bez prodaje igrača...

Izvršni dopredsjednik kluba, gospodin Zdravko Mamić i dalje se nalazi u sukobu interesa jer po Zakonu o sportu visoki dužnosnici kluba ne smiju voditi privatne menadžerske agencije niti članovi njihovih obitelji (č. 27. i 34.st.3 Z. o šport). Najsvježiji primjer je hitna akcija prodaje Šime Vrsaljka kojem je i dalje menadžer Mario Mamić. Iako je njegov otac javno govorio suprotno i na taj način ponovno, obmanjivao i lagao Dinamov navijački puk, ali i priznao da svjesno krši Zakon RH.

Članovi kluba ne mogu demokratski izraziti svoju volju i biti demokratski zastupani, što zakon propisuje kao prisilni propis (Zakonom o udrugama, čl. 6. st.1.,3.) U NK Dinamo krši se zakonsko pravo članova (Z. o udrugama čl. 9, st. 2) i statutarno pravo (čl. 13), na obaviještenost o financijama kluba, njegovom radu i poslovanju.

Tražimo da skupština NK Dinamo na sjednici 22.prosinca 2010:

Zaduži Izvršni odbor i druga nadležna tijela kluba za ispravak onih nezakonitosti i nepravilnosti, posebno:

1. razriješiti članove uprave, skupštine i druge članove tijela koji ne mogu po zakonu obnašati službene funkcije u klubu

2. da se osigura zakonima i statutom propisana javnost rada kluba, pravo članova na obaviještenost o radu i poslovanju, posebno dostupnost financijskih izvješća i sve ostale zakonitosti koje se odmah mogu provesti

3. odluči o otvaranju javne rasprave među članovima kluba i povjerenicima o novom statutu i pozove na podnošenje prijedloga Statuta, koji će odražavati i ispunjavati zakonske zahtjeve za demokratsko ostvarivanje volje svih članova kluba, javnost i transparentnost rada i financija, detaljnu odgovornost i sankcije za članove tijela kluba i ispraviti sve nezakonitosti navedene u zahtjevu koji su članovi tražili od kluba podneskom 8. studenog 2010.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider