Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO HRVATSKA - BELGIJA: Stigli sastavi, Dalić s udarnim snagama, Lukaku na klupi!
Nogomet
Odgovor Maminja UŽIVO!

'Zajedno za Dinamo': Dudu mora raskrinkati Mamićev 'zelenaški' ugovor

'Inicijativi' se pismom podrške javio Hannes Swoboda, izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku. Mamić najavio presicu u ponedjeljak točno u podne - UŽIVO na GOL.hr!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zdravko Mamić za sutra točno u podne najavio je press konferenciju koju će GOL.hr prenositi UŽIVO!

Nakon presude u korist Zdravka Mamića, hrvatskom reprezentativcu Eduardu da Silvi zaplijenjeni su kuća u Zagrebu i automobil, a računi u hrvatskim bankama su mu blokirani. Vijest je to koja je opet privukla pažnju javnosti na ugovore koje je Mamić sklopio s igračima.

Uz težak poraz u Madridu, to će najvjerojatnije biti i tema Mamićeve presice najavljene za ponedjeljak točno u 12 sati.

Iz inicijative ''Zajedno za Dinamo'' javili su se priopćenjem na aktualnu temu sukoba Zdravka Mamića i Eduarda. Prenosimo ga u cijelosti.

''Javljamo se povodom vijesti o još jednom skandalu vezanom uz Zdravka Mamića i, nažalost, naš dragi Dinamo. Nakon što duže vrijeme upozoravamo na neoprostivo netransparentno poslovanje našega javno financiranog kluba, zapravo udruge građana, ovog puta je aktualiziran ugovor Eduarda da Silve sa Zdravkom Mamićem i njegovim sinom Mariom. Nadamo se da će javnost i time napokon saznati na koje sve načine pohlepni nogometni dužnosnici iskorištavaju pozicije u klubovima za vlastite privatne interese.

Osnovni problem koji se otprije javlja, a na koji mi duže vrijeme upozoravamo, jest da je Zdravko Mamić uopće na funkciji u klubu za vrijeme dok se on ili njegov sin bave menadžerskim poslovima. Vlasti su se nažalost oglušivale na ustanovljenu činjenicu da se radi o vrlo jasnom kršenju zakona, korupcije i klijentelizma.

No, još je nemoralnije, i za sport opasnije, da ljudi koji bi trebali voditi klubove i transfere, iste vode u vlastitom interesu, te s nizom igrača, osim menadžerskih, imaju privatne osobne ugovore kojima ih iskorištavaju do kraja njihovih karijera. Zdravko Mamić je to javno priznavao u više navrata, naglašavajući da igrače "sponzorira poput Coca Cole".

Za podršku mladim igračima bi trebali biti dovoljni stipendijski ugovori KLUBA s njima, a svi su omladinski pogoni javno financirani, pa i Dinamov, od strane Grada Zagreba. Zato je potpuno nemoralno da privatne ugovore s igračima čiji nogometni razvoj u potpunosti financira lokalna zajednica, imaju osobe koje bi klub trebali voditi u isključivom interesu kluba i navijača - nikako u vlastitom financijskom interesu. Sportski klubovi ne smiju biti poligoni za privatni obiteljski biznis dužnosnika!

Mamić UŽIVO na GOL.hr u ponedjeljak točno u 12h

Dodatno, mnogi takvi ugovori su ne samo nezakoniti sa stajališta zelenaškog ugovora, već predstavljaju i kazneno djelo lihvarskog ugovora i, u mnogim slučajevima, robovlasničkog odnosa i iskorištavanja nečijeg podređenog položaja i neiskustva.

Eduarda da Silvu podržavamo u raskrinkavanju takve zloupotrebe pravnog okvira udruge građana, protiv čega ćemo, kao i protiv svih devijacija u sportu, uključujući i nasilnično ponašanje svih sudionika, od navijača do nogometnih dužnosnika, uvijek i iznova dizati glas.

Obavještavamo javnost i da se 25. studenoga inicijativi s podrškom javio i Hannes Swoboda, izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku, koji nam je u pismu dodatno naglasio: "Kao član europskog parlamenta koji intenzivno radi na Hrvatskoj, svjestan sam da još ima posla u područjima prava građana, pravosudnog sustava i korupcije/transparentnosti. Podržavam vašu inicijativu protiv kršenja članskih prava, nedostatka transparentnosti i potencijalne korupcije u GNK Dinamo".

Navijači i članovi Dinama združeni u Građansku inicijativu "Zajedno za Dinamo"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider