Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bebek odlučio

Pogledajte zašto je odgođen derbi Hajduk - Dinamo!

Hajduk i 25 tisuća navijača bili su PROTIV odgode, a Dinamo i sudac Bebek - ZA.

Derbi između Hajduka i Dinama definitivno je odgođen, a novi termin je srijeda, od 19 sati! Dogovorili su se tako klubovi, nakon što im je policija dala do znanja kako nije u stanju organizirati utakmicu do ponedjeljka, što se netom poslije odgode spominjao kao novi termin.

Obilna kiša, koja je čitavu nedjelju natapala grad pod Marjanom, učinila je svoje i na poljudskom travnjaku bilo je 10-ak lokvi u kojima lopta jednostavno nije odskakala.

Glavni sudac Ivan Bebek iz Rijeke u vrijeme predviđeno za početak utakmice (18 sati) izašao je s kapetanima momčadi na teren i donio definitivnu odluku.

Oko 17 sati su se pojavile prve slutnje kako bi dvoboj mogao biti odgođen, ali kako približavao očekivani početak dvoboja, nije bilo isključeno niti da se start pomakne s 18 na 19 sati. Međutim, Bebek je bio taj koji je odlučio kako se u nedjelju neće igrati.

Mi smo svim silama htjeli da se ova utakmica odigra, najviše zbog navijača i tolikog broja ljudi koji su došli sa svih strana, jer na ovu drugu utakmicu, koja će se vjerojatno igrati sredinom tjedna, mnogi neće moći doći. Međutim, kada smo izašli na teren, sudac je rekao da utakmica ne može početi, da u uvjeti za igru neregularni, i to je to“, kazao je Mirko Oremuš, kapetan Hajduka.

„Mnogi navijači došli su iz daleka, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i udaljenijih krajeva Hrvatske. Zbog njih nam je najviše žao što se utakmica nije mogla odigrati“, dometnuo je Ivan Vuković.

Prema posljednjim informacijama momčad Dinama vraća se u Zagreb.

"Stvarno nam je žao što se ovako završilo. Niti nama nije drago što smo dolazili u Split, a sada idemo natrag u Zagreb da bi se za par dana vraćali u Split. Ipak, jednostavno nisu postojali uvjeti da se odigra utakmica", kazao je kapetan Dinama Josip Šimunić, a prenosi web stranica Dinama.

"U ovakvim situacijama treba paziti na zdravlje igrača jer je su u ovakvim uvjetima lako moguće ozljede", zaključio je kapetan Modrih.

Trener Dinama Kruno Jurčić priznao je da je bio iznenađen kada je vidio poljudski travnjak.

"Nisam to nikad vidio. Po meni je odgoda bila najrealnija opcija jer nema smisla igrati na ovakvom terenu. Naravno, ovo nam remeti ritam treninga, ali takve stvari se događaju i mi se vraćamo u Zagreb da bi u srijedu ponovno bili na Poljudu", zaključio je Jurčić.

Unatoč očajnom vremenu, i kiši koja je neumorno padala cijeli dan, na Poljud je stiglo 25 tisuća navijača (među kojima i nekoliko stotina Bad Blue Boysa). Bebekovom odlukom svi su oni ostali - pokisli...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider