Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo kod nas

Jači i od Mamića: Predsjednik Zagreba sjeda na trenersku klupu

Zagreb se poslije jedne godine izbivanja vraća u 1. HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pjesnici su osvojili Drugu ligu ponajprije zahvaljujući sjajnom proljeću, no u elitnom rangu neće ih voditi dosadašnji trener. Vjekoslav Lokica napustio je klub zbog razilaženja u mišljenju s predsjednikom Draženom Medićem, kojem to nije bio prvi puta da dolazi u nesuglasice sa šefom stručnog stožera, ma tko god on bio.

Medić se potom odlučio spustiti iz predsjedničkog ureda na trenersku klupu, čime postaje apsolutni vladar NK Zagreba. Sjedinjavanje svih bitnih funkcija nije pošlo za rukom niti Zdravku Mamiću u Dinamu.

"Dogodio se prijateljski stisak ruku između njega i predsjednika kluba Dražena Medića, kao i izmjena uzajamnih riječi zahvale na međusobnoj suradnji, koja je u biti i bila ključ uspješnih, lepršavih, uvjerljivih Zagrebovih igara. Pitanje je, naime bi li bez stalne i budne Medićeve nazočnosti uz momčad, kao i njegovih vrlo vidovitih zapažanja, prosudbi i odluka, već u ovom ciklusu bio ostvaren cilj povratka u Prvu ligu obzirom da je riječ o vrlo mladoj momčadi, u prosjeku ispod 22 godine“, objavljeno je na klupskim stranicama Zagreba.

Obrazloženo je i zašto će na klupu upravo Medić, čiji sin Lovro predvodi napad Zagreba:

„Nije si Medić izvjesne ovlasti u odnosu na momčad dodijelio iz hira, nego ponajprije iz sasvim pragmatičnih razloga. U NK Zagreb je već devet godina, od prvih je dana nazočan gotovo svakom treningu, pratio je rad brojnih trenera i entuzijastički, iz godine u godinu slagao si je određene postulate za koje vjeruje da ih je dužno poštivati želi li se nešto napraviti kako treba."

Javna je tajna kako Medić momčad vodi već godinama, a zbog toga je uostalom 'prekipjelo' i Lokici. Stvari su se sada zapravo samo formalizirale, a svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će se Medić sa svojim trenerskim vizijama snaći na prvoligaškoj sceni iduće sezone. Odnosno, tko će mu biti kriv ako rezultati ne budu zadovoljavajući...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider