Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
16-godišnjak na probi u Genoi

Vukovarska nogometna škola koja oduševljava!

Nogometna škola Victory Vukovar počela je s radom u kolovozu prošle godine i od samog početka pokazalo se da se ne radi samo o još jednoj nogometnoj školi u nizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svojim radom i predanošću stavljena je na nogometnu mapu cijele Slavonije i šire. Nakon završene prve polusezone , prve natjecateljske godine, rad se nastavio u tri dvorane grada Vukovara.

U međuvremenu je u listopadu 2013. započeo plesni tečaj za djevojčice , članice nogometne škole, a nešto poslije i aktivnosti klizanja na gradskom klizalištu. Tijekom zimskih mjeseci provodio se univerzalni sportski program za najmlađe.

Nogometna škola trenutno broji tri natjecateljske ekipe : limače, pionire i juniore, koji se natječu u kvalitetnoj ligi mladeži i iskreno se nada da će do ljeta broj ekipa porasti.

Po mnogo čemu ova priča treba bit na naslovnicama, jer je jedna od najpozitivnijih događanja u gradu Vukovaru. Ona je dokaz kako jednostavno i lagano djeca različitih nacionalnosti rade skupa i daju svoj doprinos odličnim sportskim i društvenim rezultatima.

Nakon kvalitetnih zimskih priprema i pojačanja igračkog kadra, pobjede se nižu jedna za drugom, a zadovoljstvo je raditi u prelijepom objektu gradskog stadiona u Borovu. Stadion je mukotrpnim i dugotrajnim volonterskim radom doveden u stanje kakvo i zaslužuje.

Da bi se poboljšali uvjeti za rad, napisana su dva projekta, za koja se nadaju da će biti prepoznati i odobreni.

O kvaliteti rada u ovoj školi govori i podatak da su neki od najjačih sportskih menagera, agenata i klubova širom Europe pokazali interes za njihov kadar.

U ovom trenutku najbolja je vijest ta, da je 16-godišnji napadač Aleksa Nikolić dobio priliku koja se pruži jednom u životu, trenutno se nalazi u Italiji, FC Genoa, prva talijanska liga, na petodnevnim treninzima, a nakon Italije , okušat će se u tri Nizozemska prvoligaška kluba. Aleksa je radio po posebnom programu s trenerima iz škole , kako bi bio što spremniji i pokazao sve svoje sportske sposobnosti i kvalitete.

Osim uspjeha Alekse Nikolića,valja naglasiti da je uz pomoć čelnih ljudi nogometne škole Victory Vukovar, još jedan igrač ostvario izuzetan uspjeh, riječ je o Nenadu Eriću, koji je otišao iz Hrvatske 4. međužupanijske lige u 1.Poljsku ligu i potpisao profesionalni ugovor sa momčadi Flota Swinouscije gdje se već sad ustalio u ekipi.

Uz Aleksu i Nenada svoju priliku su dobila i nekolicina igrača same škole te su se iskušali u nekim našim prvoligaškim klubovima, a ostali čekaju svoju priliku jer su je svojim radom i kvalitetom svakako zaslužili.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Nastavi čitati

Nastavi čitati