Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vučević nema pravo na 'kuknjavu', znao je u što se upušta

Trener Hajduka Goran Vučević u najnovijem istupu kaže kako ne želi više ni čuti za riječ umor, ali do jučer je stalno spominjao kako mu se čini da je momčad umorna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je samo jedan u nizu kontradiktornih istupa Hajdukova trenera. Jedno kaže, a već sutra to demantira. U trenutku kada je pristao zamijeniti Špacu Poklepovića na klupi „bijelih“ zarekao se da će ostati trener dvije, najviše tri utakmice. Na kraju će ostati do zimske stanke, a možda i duže. Kaže da bi volio biti trener Hajduka i deset godina.

>> VIDEO: Špaco kritizirao Vučevića zbog izjava, ali ga podržava

Također je govorio kako je njegova prednost u odnosu na trenera sa strane jer on dobro poznaje momčad, a nakon što su kola krenula nizbrdo, branio se da nije imao dobar uvid u momčad, da igrači izgledaju umornu, da nema dovoljno široku klupu…

Čini se da Vučević od sebe stvara sliku mučenika koji je na svoja leđa preuzeo sve grijehe bivših trenera „bijelih“

Možda je sve to i točno, ali ako je dobro poznavao momčad, onda je sve to znao i prije nego što je pristao zamijeniti Špacu, pa se lijepo mogao zahvaliti na ponudi Željka Keruma.
Ovako se čini da Vučević od sebe stvara sliku mučenika koji je na svoja leđa preuzeo sve grijehe bivših trenera „bijelih“.Eto, nije htio biti trener, ali je pristao zbog dobrobiti kluba. Ali onaj koji se doista žrtvuje kasnije ne traži opravdanja, a upravo se tako ponaša trenutačni trener Hajduka.

Već je uhodana praksa u Hrvatskoj da treneri koji preuzmu neku momčad usred sezone traže alibi u lošoj pripremljenosti igrača. To je klasični eufemizam za rečenicu „prošli trener nema pojma“. Ali to ne žele reći otvoreno, pa se posluže frazom o umoru.

Tako je i u Hajduku na udar odmah došla kondicijska priprema igrača. Nema veze što je Hajduk većinu svojih utakmica dobivao u drugom poluvremenu, što bi trebalo značiti da su protivnika slamali zbog bolje pripremljenosti.

Osim loše pripremljenosti momčadi, Špaci se zamjeralo da nije držao glavne igrače pod kontrolom, odnosno da je momčadi nedostajalo discipline. Možda je i to istina, ali čini se da po tom pitanju nije puno toga napravio niti Vučević. Prema našim informacijama na treninzima se događaju situacije u kojima se jasno da vidi da Hajdukovi igrači baš ne 'fermaju' što im Vučević i Zlatko Vujović govore.

Vučević je nakon poraza u Puli izjavio da je teško raditi u uvjetima u kojima se trenutačno Hajduk nalazi. Nije jasno na što je mislio, a nije jasno ni kako to nije znao prije nego što je zamijenio Špacu? Pobogu, pa svaki je dan dolazio u klub, bio je šef omladinske škole i morao je znati što se događa u klubu na čijem je platnom spisku.

Hrvatski treneri konačno bi morali shvatiti da se u životu ništa ne mora, a posebice ne postati trener kluba koji „živi i radi u teškim uvjetima“. Ako ipak prihvatite ponudu, tada nemate pravo na „kuknjavu“, a ni plaća nije loša da biste kukali nad „prokletom sudbinom“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider