Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na pomolu promjene

Vlatko Marković će odstupiti s čela HNS-a prije Eura!

Novi predsjednik HNS-a ne dolazi poslije, nego već prije Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako Večernji ekskluzivno saznaje od izvora bliskog vladajućoj garnituri, Vlatku Markoviću (75) i Zorislavu Srebriću (71) dani su doista odbrojani zbog strahovitoga pritiska ministra sporta Željka Jovanovića, što od stvarnog gazde Saveza, Zdravka Mamića, zahtijeva hitnu akciju.

Dinamov predsjednik, još uvijek najutjecajniji čovjek hrvatskog nogometa, spreman je na ustupke zahuktalome ministru. Tako je u pripremi tajni plan za dostojanstveni Vlatkov odlazak sa scene, i to pod hitno, već na sljedećoj Skupštini HNS-a, vjerojatno krajem ožujka. Namijenjena mu je funkcija počasnoga predsjednika HNS-a, kao čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u proteklih 13,5 godina vladavine: dva SP-a, dva (tri) EP-a, niz priznanja, ordenja i titula, te ono najopipljivije - debeli plus na računu. S njim bi otišao i Zorislav Srebrić.

Nasljednik? Procijenjeno je da Davoru Šukeru, kao istaknutome manekenu Markovićeve kampanje, ministar Jovanović ne bi bio sklon, pa ga Mamić neće gurati u prvi plan, nego bi bio važan član novoga Izvršnoga odbora. Novi Mamićev "pick" tako je postao Mladen Vedriš (61), prvi predsjednik HNS-a u samostalnoj Hrvatskoj. Njegova prva reakcija bila je ova:

''Moj puni angažman u ovom trenutku nije moguć. Sveučilišni sam profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, imam toliko obveza da se ne bih mogao prihvatiti tako važne funkcije u nogometu.'' (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati