Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Ne odustaje: Koji su Štimčevi sljedeći potezi?

Dan nakon najintrigantnijih izbora za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza vuku se repovi, ali glavni akteri su se pritajili i smišljaju što dalje. Ipak, Štimčeva struja najavljuje nastavak borbe pravnim sredstvima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Silovanje propisa i prava - tim je riječima Igor Štimac ocrtao jučeršnje izbore za predsjednika HNS - a. Ljudi iz njegovog stožera ne mire se s ovakvom odlukom. 

'Ne prihvaćamo ovo, jednostavno ovo nije pobjeda gospodina Markovića ovo je pobjeda Igora Štimca koja je oduzeta na jedan nepravedan način', kazao je član IO HNS-a i predsjednik Cibalije Željko Čulo.

>> Markoviću se j..., a presretni Maminjo poručuje: Pobijedila je demokracija!

A osvajanje četvrtog Markovićevog mandata prenijeli su i brojni svjetski mediji. Štimčev tabor najavljuje žalbu na rezultate izbora, Markovićev i Mamićev tabor pak oponira - tko gubi ima se pravo ljutiti.

'Mislim da se na odluke Skupštine nema pravo žalbe, na Skupštinu kao Skupštinu imaju se pravo žaliti tamo gdje je i lokacija - mislim da je HNS registriran u Zagrebu pa podliježe toj Upravi - to je jedan postupak', kazao je dopredsjednik HNS-a Željko Širić.

Koji je sljedeći Štimčev korak? Ivan Brleković prvi pravnik njegove kampanje naglašava da je previše pravnički zamršeno da stane u ovaj prilog, ali da će Sud za ljudska prava u Strasbourgu imati posla s ovim slučajem. U kratkim crtama prve korake pojasnio nam je Cibalijin predsjednik i član izvršnog odbora.

'Treba skupiti nekih 8-9 delegata koji će tražiti izvanrednu skupštinu HNS - a, a do nje mora doći za 15 dana, mjesec, dva ali mora doći', kazao je Čulo.

A ako, eventualno, dočekamo za mjesec dana novu Skupštinu Čulo poentira, omjer će biti daleko veći za Igora Štimca. Čini se da se snima nastavak najpopularnije sportske sapunice - desetljeća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider