Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: U Rusanovoj očito vrijede dvostruka mjerila

HNS je brzopotezno smijenio Dražena Ladića, no li to znak da se u HNS-u odlučno obračunavaju s kriminalom?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da nije. Uostalom, čak i među ljudima koji su smijenili Ladića nalaze se oni s kaznenom prijavom. Lista najviših dužnosnika Hrvatskog nogometnog saveza s kaznenim prijavama ili pravomoćnim presudama poduža je. No, dok se jedne smjenjuje, drugi ostaju nedodirljivi, iako prema Zakonu o sportu ne bi smjeli obavljati tako visoke funkcije.

>> Ladić uzvraća HNS-u: Reći ću tko stoji iza svega!

Ladić je smijenjen jer je kazneno prijavljen za falsificiranje dokumenata kako bi nakon prometne nesreće za štetu na svom Mercedesu nezakonito naplatio oko 140 tisuća kuna od osiguranja. Ništa ne bi bilo sporno da u tom istom Izvršnom odboru koji je smijenio Ladića ne sjede dva člana protiv kojih su također bili pokrenuti postupci.

Protiv Pere Vićana Uskok je podnio prijavu oko pretvorbe hotelsko turističke tvrtke Dubrovačko primorje. Miroslava Uljana je pak Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci teretilo za pet kaznenih djela.

''Ne znam što bih vam na tu temu mogao reći jer ne poznam dovoljno tu materiju'', kaže novopečeni glasnogovornik HNS-a koji se nije proslavio prvim reakcijama na novom mmjestu.

Nakon konzultacija s pravnom službom, HNS tvrdi - svi su kandidati za Izvršni odbor morali dostaviti potvrde o nevođenju kaznenih postupaka protiv njih, a koja su i dostavili. Pitanje je kako su Uljan i Vićan mogli dostaviti potvrde ako postupci protiv njih postoje, ili u Rusanovoj vrijede dvostruka mjerila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider