Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Štimac: Nepošteno je zvati nas đubretarima!

Nesuđeni predsjednik HNS-a povukao je još jedan potez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Igor Štimac u petak je predao zapisnik sa nedjeljne izvanredne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je podsjetimo, izabran za novog predsjednika Saveza.

>> VIDEO: Mamić napao Štimca gomilom tračeva, a okrznuo je i svoje zaposlenike

>> VIDEO Osveta HNS-a 'Štimčevim pučistima': 'Svi će biti kažnjeni!'

>> 'Rat do istrebljenja': Štimac ne odustaje, ali Mamić ima 'topa fore'

Vlatko Marković, koji je na tu istu funkciju izabran u prosincu 2010., u četvrtak je na trećoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a donio odluku o podnošenju disciplinske prijave protiv skupštinara koji su podržali Štimca jer njihovu skupštinu smatraju smiješnom.

Kada jednu većinu u skupštini nazivate 'đubretarima' i kada ih degradirate kao što to čini vrli predsjednik Vlatko Marković, onda vam je sve jasno...

- Igor Štimac
"Za mene taj Izvršni odbor nije legitiman jer ne priznajemo rezultate one prosinačke skupštine što smo potvrdili na 'našoj' izvanrednoj skupštini. Kao drugo, ako samo provjerite zakonske stavke, taj legitiman odbor nije imao kvorum. Naime, od onih 11 nazočnih, gospoda Uljan, Vićan, i Zdravko Mamić su osobe protiv kojih se vode kazneni postupci i ne smiju obavljati nikakve funkcije u sportu, dakle bilo je 8 članova koji mogu donositi odluke, a to nije kvorum, kvorum je 9," komentirao je Igor Štimac odluke Izvršnog odbora.

Je li to bi njihov način odmazde?

"To je očito njihov način borbe jer kada jednu većinu u skupštini nazivate 'đubretarima' i kada ih degradirate kao što to čini vrli predsjednik Vlatko Marković i kada ignorirate ovo stanje u javnosti koja želi njegov odlazak iz hrvatskog nogometa, onda vam je sve jasno. Važno je shvatiti da on mora otvoriti mjesto novom valu. Nije bitno hoće li to biti Štimac ili netko treći. Vidite da dolazak Platinija nema veze sa ovome što se događa u unutrašnjem sređivanju stvari u našem nogometu, već je posljedica nebrige i nemara oko naših domaćih natjecanja, gdje je došlo do proboja huliganizma. Imam velike prigovore na to što je Marković takve pojave ignorirao," pojasnio je Štimac ljutit na napade na njega i njegove skupštinare.

"Kako možete nazvati nekog pučistom tko iza sebe ima 25 legitimnih skupštinara, pa nisu to ljudi s ulice, to su predsjednici županijskog Saveza sa legitimno izabranim delegatima. Opće je poznato da me Marković nikada nije podnosio i razumljivo mi je njegovo ponašanje. Ali taj njegov verbalni pristup i vokabular potvrđuje da se on više ne može nositi s pritiskom, a to mu ne dozvoljavaju ni njegove godine. Svjesni smo da je u rukama Zdravka Mamića."

Štimac pojašnjava kako je i dalje spreman na suradnju.

Opće je poznato da me Marković nikada nije podnosio i razumljivo mi je njegovo ponašanje...

- Igor Štimac
"Ja sam imao najbolje namjere da ga na častan način umirovimo i damo mu zasluženo mjesto u budućem HNS-u ali to se nije moglo dogoditi, a ovo što oni sada rade je žalosno. Mi želimo samo da se počne provoditi zakon u sklopu HNS-a. Spremni smo sjesti za stol i razgovarati ali ne s onima koji stalno krše zakone i manipuliraju s javnostima. I onaj dokument s kojim je Zdravko Mamić mahao je prevara jer potvrđuje da nije pravno osuđivan ali nije imao dokument kojim se ne potvrđuje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak," pojasnio je Štimac koji je u petak zapisnik sa svoje sjednice predao Ministarstvu Uprave, a ne zagrebačkom gradskom Uredu.

Srebrić počinio kazneno djelo?

 "Imamo razloga vjerovati da su određeni pritisci na tom uredu i kako ne bi bilo dobro da se oni rade ovim predmetom. Zbog toga smo ovdje urudžbili na Ministarstvu Uprave, a neka oni odluče direktno kojem će onda državnom uredu dati na razmatranje."

Štimac je detaljnije otkrio što se dogodilo.

"Znamo da drugi ovjerovitelj na Skupštini 17. 12. 2010. nije potpisao zapisnik. Imamo pravo smatrati da je glavni tajnik Zorislav Srebrić počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti jer je takav nepotpuni zapisnik predao upravo tom Uredu Državne uprave u Zagrebu. Onda se postavlja pitanje kako je netko takav zapisnik mogao overificirati, ako on nije bio ovjeren od dva ovjerovitelja zapisnika i mislim da su naše sumnje opravdane. Iz tog razloga želimo pošten uvid u ono što je bila naša Skupština," zaključio je Štimac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider