Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad prljavija kampanja završila sramotnom Skupštinom

VIDEO: Marković nije slavio, Štimac se osjeća pobjednikom

Nakon tri sata cirkusa, HNS je dobio novog - starog predsjednika. Vlatko Marković pobijedio je svog oponenta sa 25-24.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sramotna Izborna skupština protekla je kao i cijela kampanja – vrlo prljavo. Igor Štimac krivca je brzo našao, a potom se smirio - čestitao Markoviću i obratio se novinarima. Predsjedniku dubrovačko-neretvanske županije, kaže Štimac, nije bilo dozvoljeno da glasa - a pobjednik je odlučen jednim glasom.

Ono što se sve događalo 17. prosinca u hotelu Westin bacit će mrlju na hrvatski nogomet. Sve je to gledao i predstavnik UEFA-e.

>> VIDEO Štimac se ne miri s porazom: Ovo je silovanje prava i propisa!

>> VIDEO Drama u finalu bitke za HNS: Marković pobijedio Štimca jednim spornim glasom!

>> Presretni Maminjo: Pobijedila je demokracija!

>> VIDEO Sinovčić optužuje: Ovo je neviđena pljačka!

''Jedan nelegitimni predstavnik na skupštini je dizao i davao glas Markoviću, a onaj koji je trebao biti legitiman i nazočan tu, danas mu nije dozvoljeno", prokomentirao je Štimac.

Novi-stari predsjednik nakon trosatnog duela - ostao je bez riječi.

''Ne može nikakva izjava'', britko je odgovorio Marković, a pri ulasku u automobil dobacio da mu se 'j...'.

Čovjek koji novinare izbjegava u širokom luku, ne javlja se na telefon - nevjerojatno - iz svega je po tko zna koji put i danas otišao bez ijednog jedinog komentara. Iako je potvrđeno da je ponovo postao predsjednik nogometne vlade. Na čelu Rusanove ostaje još četiri godine.

Kakva skupština, takva kampanja - sramotna

Prisjetimo se da su prije nešto manje od dva mjeseca pale i prve bombe u kampanji. Bilo je govora o crnim torbama, na što je Marković odgovorio prijavom disciplinskoj komisiji i zabavio puk - opservacijom da gej nogometaši nemaju što raditi u reprezentaciji.

''Ako vas baš zanima ni meni u reprezentaciji ne bi igrali nogometaši gej orijentacije - što je u tome loše'', izjavio je Zdravko Mamić, stavljajući se tako u Markovićevu obranu. Štimac je zatim predstavio program. Prozivao Mamića i pozivao Markovića na sučeljavanje koje nismo dočekali.

''Šteta je što se Markoviću ne da govoriti, što ga predstavlja osoba koja je nanijela najviše štete hrvatskom nogometu'', rekao je Štimac gostujući na našem video chatu.

Ipak, najbolji Platinijev prijatelj Vlatko Marković i dalje ostaje na tronu HNS-a.

73-godišnjak bogate igračke karijere, od Dinama do reprezentacije Jugoslavije, od Zagreba, Dinama, mlade jugoslavenske reprezentacije pa preko Nice i Rapida izgradio je bogatu trenersku karijeru. Već 12 godina je na čelu krovne kuće hrvatskog nogometa.

Možda i ključnu ulogu odigrao je Davor Šuker. Nekada je zabijao na Štimčevu asistenciju, danas zabija za Markovića, koji ga je već proglasio svojim nasljednikom.

''Sigurno da ću biti u tom jednom timu, da ću ući u Izvršni odbor i da će biti vremena za mene'', rezonirao je legendarni hrvatski napadač za Novu TV.

Osim Šukera, Marković se podičio uspjehom reprezentacije, iznosom od 42 milijuna eura koje će biti za izgradnju sportske infrastrukture, položajem u Uefi, ali kamp nije obećao…

''U ovakvim vremenima kad država ne može obećati mirovine i ne mogu nicati moderni stadioni gdje nema vrtića, niti mogu nicati kampovi'', nedavna je izjava starog-novog predsjednika HNS-a. I tako u sumrak današnjeg obračuna...

''Može se dogoditi teoretski da Štimac prođe, ali za mene bi to bilo dno dna'', rekao je Zdravko Mamić.

I bilo je dno dna - ponašanje svih na skupštini. Pred očima Uefe, Marković je pobjednik - s obzirom na scene, vjerojatno poniženiji nego ikada prije.

Svi predsjednici HNS-a:

Mladen Vedriš (rujan 1990 – srpanj 1994)

Damir Matovinović (srpanj 1994 – ožujak 1995)

Đuro Brodarac (ožujak 1995 – lipanj 1995)

Nadan Vidošević (lipanj 1995 – kolovoz 1996)

Josip Šoić (kolovoz 1996 – lipanj 1997)

Branko Mikša (lipanj 1997 – listopad 1998)

Vlatko Marković (prosinac 1998 – )

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider