Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Mamić: Prijete mi! Zar želite da me ubiju kao Pukija?

Pogledajte što je govorio Mamić nekoliko minuta prije nego što je otišao s one strane pameti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ja sam prosuo tragove po snijegu, a kada progovorim sakrit će se u mišju rupu“, započeo je Mamić misleći na događanja na Izbornoj skupštini HNS-a.

Ispričavam se svima kojima sam prouzročio nešto nelagodno i trudit ću se to ispraviti“, pomirljivo je govorio Maminjo okružen novinarima koji su bilježili svaku njegovu riječ.

>> Veliki incident: Mamić na rubu živčanog sloma potpuno izgubio kontrolu!

>> Mamić: 'Na predsjedničkim izborima gurali su ljudima pištolje u usta'

>> VIDEO: Preko dvije tisuće BBB-a održalo glasan prosvjed protiv Mamića!

„Evo, neki dan je osnovana Udruga navijača Dinama čiji su članovi mahom branitelji iz Domovinskog rata. Dakle, ima zdravih snaga koji nas podržavaju“, u intermecu ubacio je Maminjo, a zatim se vratio na okršaj u Westinu:

'Gdje je nestalo pet glasova?'

„Dobro znate da je Markovića javno podržalo trideset članova Skupštine. Gdje je nestalo pet glasova? Oni su ukrali pet glasova. Prevarili su svoju izbornu bazu. Marković je u Brodu pobijedio 10-2, a na kraju dva zastupnika iz te županije glasuju za Štimca. Ista je stvar s Karlovcem“, poručuje Mamić da „sve zna“:

Bio sam nezadovoljan vođenjem Skupštine jer su provodili fizičko i verbalno nasilje nad skupštinarima. Dolazio je za govornicu kada je tko htio, a što je meni prestalo nego da se ponekad glasno javim. Na drukčiji način se jednostavno ne može“, brani se Mamić. Zatim se vratio na temu izgradnje nacionalnog kampa:

'Tuhelj više ne postoji. Javni natječaj za izagradnju kampa'

„Obećajem da će se održati javni natječaj za izgradnju kampa. Tuhelj više ne postoji. Tražit ću financijska izvješća HNS-a. Vrijeme je da HNS naplati 70 milijuna kuna dugovanja Ministarstva turizma.“

Novinare je zanimalo zašto se Vlatko Marković nije pojavio na Skupštini Dinama.

„Nije mogao doći, bolestan je. On nije čovjek modernog doba, ali ima poznanstva širom svijeta. Mislim da je velika stvar što je Marković ostao na čelu HNS-a jer da se Štimac domogao predsjedničke funkcije, HNS bi uskoro sličio na Beirut“, zagalamio je Maminjo, pa nastavio s optužbama:

'Štimac i Brleković imaju svoje prste u prosvjedima BBB-a'

Štimac i Brleković imaju svoje prste u onome što se danas događalo ispred zapadne maksimirske tribine. Oni su htjeli srušiti mene i Dinamo, ali nije ima uspjelo i neće“, povisio je glas Mamić.

Na pitanje zbog čega nije dopustio ulazak na Skupštinu Dinama dvojici predstavnika akcije Zajedno za Dinamo, Mamić je neuvjerljivo odgovorio:

Nisam ni znao da netko od njih želi prisustvovati sjednici.“

Zatim je progovorio koju o statutu kluba.

„Klub ništa ne skriva. Portali su došli do dokumenata, nije dobro da se tako dolazi do poslovnog izvješća, ali nama je drago da su oni to objavili jer mislimo da je to dobro. Nije istina da se ne može doći do Dinamovog statuta. Svatko ga može dobiti, ali ja i ne znam što piše u statutu, niti me briga. Imam pravnike u klubu da se brinu o tome“, u svome je stilu ispalio Mamić.

Nitko nikada me nije pozvao na tribinu akcije Zajedno za Dinamo“, nastavio je Mamić i u tom trenutku moglo se zorno vidjeti da mijenja raspoloženje.

„Svojedobno sam došao u Draškovićevu, pa su me istjerali s riječima: Tko je tebe zvao?“ pomalo razočarano rekao je Mamić, a onda je krenuo s uvertirom koja prethodila najvećem incidentu među svim incidentima koje je Mamić u životu napravio u odnosima s medijima.

'Ja i moj sin nemamo nikakvu agenciju'

„Možete o meni pisati što god želite, ali ne dirajte moju obitelj. Ja i moj sin nemamo nikakvu nogometnu agenciju. Ona je ugašena 1991. ili 1992.“, kazao je Mamić valjda misleći na 2001. i 2002. godinu.

„Slušajte što vam kažem, moj sin nikada nijedan posao nije napravio kada je u pitanju prodaja igrača iz Dinama ili u Dinamo. Pa čime da se bavi nego onim što mu je radio otac? Zar nije normalno da sin liječnika bude liječnik, a sin pravnika da bude pravnik?“ upitao je Mamić novinare i nakon dramaturške stanke nastavio:

'Sam financiram Dinamo'

„Zašto mu ne date raditi? Što to nekoga toliko žulja? Od 1. listopada 2010. sam sam financirao Dinamo. Prije mene to je radio Barišić i nitko više. Financirao sam klub logističkim ili poslovnim odlukama. Samo 10 posto dolazilo je iz proračuna Gada Zagreba. Svi ostali klubovi žive isključivo od proračuna Grada. Zar želite da me ubiju kao Ivu Pukanića? Zar biste onda bili sretni?“ zapitao se Mamić, a nama se učinilo prema njegovoj mimici lica koju smo godinama već dobro izučili da je vrag odnio šalu i da bi moglo biti „loma“.

Mamiću su u tom trenutku nekako čudno zasvijetlile oči što je znak da polako gubi kontrolu nad svojim jezikom i postupcima.

'Napali su mi obiteljsku kuću'

„Napali su mi ured prije prošle skupštine, već su mi napali i obiteljsku kuću, svako malo mi prijete. I danas imam prijetnje. Što sam vam napravio da me tako napadate?“ ponovno je upitao Mamić novinare, ali ovaj put s bojom glasa koja nije naslućivalo na dobro.

„Imam dva milijuna eura troškova mjesečno u Dinamu. Ja vam osiguravam radno mjesto. Nemojte me tako gledati! Da, ja vam osiguravam radno mjesto“, ponovio je Mamić.

„Kada ćete pisati o sjevernoj tribini koja je u potpunosti uništena“, nastavio je Mamić a onda skrenuo u vode koje su naslućivale da se monolog neće dobro završiti.

'Nemate se gdje popišati i posrati'

Na ovom stadionu se nemate gdje popišati i posrati. Koje riječi da izaberem za te poslove? Dobro, mogao sam reći da nemate gdje nuždu napraviti. Ali, nemojte misliti da sam ja oduvijek živio ovako dobro. Ja sam brisao guzicu listovima sa stabla. I tu fazu života sam prošao. Znam ja kako je to“, gnjevno je rekao Mamić.

Nakon te rečenice zavlada je mukla tišina. Brdo novinarskih očiju gledalo je u Mamićevo lice koje se neobično transformiralo. Kao da je svima bilo jasno gdje ovo vodi.

'Ustaški klubovi u Zvonimirovoj i Draškovićevoj'

„Ja sam hrabar čovjek koji se nikoga ne boji. Otiđite u Zvonimirovu ili Draškovićevu i vidjet ćete da to izgleda kao ustaški klubovi. Sve je u crnom. Tko tamo prodaje dresove i kakve, tko naplaćuje autobuse i tko plaća porez na prodaju alkoholnog pića? Zašto ne odete tamo i to ih pitate“, govorio je Mamić.

„Po novinama se piše kako je Hajduk napravio najbolji rezultat od 1994. Njihovi novinari stalno ih dižu, a naši napadaju Dinamo gdje god stignu. Oni su ispali iz Kupa, zaostaju pet bodova i nema šanse da budu prvaci, a o njima se piše pozitivno, dok vi stalno udarate po nama“, požalio se Mamić.

'Znate mučki napasti s leđa'

Ajde razvalite me već jednom s pitanjima. Znate mučki napasti s leđa, ali kada treba u lice reći onda vas nema nigdje“, izazivao je Mamić novinare, a onda se javio jedan s pitanjem o sukobu interesa…

Uslijedio je incident golemih razmjera. Još neviđen u hrvatskom podneblju. Mamić je jednostavno pukao. Ne znamo dijagnozu, ali izgledalo je ružno da ružnije ne može biti…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider