Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Koje tajne krije privatizacija klubova?

Iako bezbrojni hrvatski klubovi spas od financijskog kolapsa traže u privatizaciji, posljednja zbivanja pokazuju da se iza te magične riječi krije mnogo problema i upitna učinkovitost. Najpompoznija je bila privatizacija Hajduka, ali baš u Hajduku posljednjih dana svjedočimo potpunom kaosu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krenulo je pompozno s Hajdukom prije dvije godine. Sva sila gospodarstvenika, mnogo lijepih riječi, i najava napokon velikog Hajduka.

Politički ideolog pretvorbe bio je tadašnji ministar Dragan Primorac, koji i danas drži da je privatizacija bila jedino rješenje.

>> U Hajduku opet neizvjesnost: Tko će klub dovesti u red?

'To je jedan od puteva koji je odavno poznat, put koji je definitivno trasirao uspjeh nekih od najvećih europskih nogometnih klubova', kazao je Primorac.

No zašto u Hajduku dvije godine poslije već sve puca po šavovima? Dr. Primorac drži da je gradske dionice trebalo prodati.

'Vi zapravo imate jednu sjajnu poziciju donedavno u Hajduku, čovjeka koji je želio uložiti svoj novac, koji je želio upravljati Hajdukom, međutim ja bih pričekao do sjednice Poglavarstva da vidimo kako će se on prema tome postaviti.'

I dok se u uspješno preoblikovanom Hajduku ne zna ni tko vodi klub u veliki jubilej, što tek čeka one čija je pretvorba još neizvjesna?

Još je teže s malim sportovima, čiju vrijednost poznaju tek roditelji djece koja treniraju, a većina ostalih samo kad se osvajaju medalje.

'Poslovnog interesa će tu vrlo teško netko naći, znači tu je u pitanju ljubav pojedinca, ja to često zovem igračka gospodarstvenika', kazao je bivši vaterpolist Perica Bukić.

Ukratko: Klubove hrabro prodati onima koji žele uložiti vlastiti novac, a ostale kvalitetno podržati na državnoj i lokalnoj razini.

'Ono što je važno je da imamo veliku tradiciju, još uvijek imamo veliki rezultat, ali je upitno koliko će to trajati.'

'Ono što je važno je da imamo veliku tradiciju, još uvijek imamo veliki rezultat, ali je upitno koliko to će trajati', zaključio je Bukić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider