Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko pojačanje

Mate Bilić opet u HNL-u: 'Svi smo mi hajdukovci, ali...'

Mate Bilić predstavljen je kao novo pojačanje RNK Split.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mate Bilić vraća se u hrvatski nogomet nakon više od deset godina provedenih u Španjolskoj. Vraća se u Split, ali ne u Hajduk. Gazda RNK Splita Slaven Žužul ne želi ponoviti prošlu sezonu kada je njegov klub ostao bez Europe u konkurenciji Dinama, Hajduka, Rijeke i Lokomotive.

Jedan od poteza koji idu u tom smjeru je i dovođenje Mate Bilića koji je danas predstavljen na Parku mladeži.

''Stigao sam u klub koji je jako napredovao. Bitno mu je da su ambicije visoke. Drago mi je da sam se vratio u Split. Iz Hajduka me nitko nije kontaktirao. Svi mi u Dalmaciji navijamo za Hajduk, ali ja sam profesionalac. Žužul je zbog mene došao u Španjolsku'', poručio je Bilić novinarima na predstavljanju.

32-godišnji Mate Bilić nedavno je odigrao svoje posljednje minute u španjolskom drugoligašu Sportingu iz Gijona, u kojem je proveo pet i pol godina. Igrao je Bilić i u prvoj i u drugoj španjolskoj ligi, a od kluba se oprostio kao drugoligaš. Sporting u netom završenoj sezoni nije uspio izboriti povratak u Primeru.

Ovog vikenda se, pak, pismom oprostio od svih ljudi koji stoje iza Sportinga.

"Veliko hvala svima, navijačima, suigračima, ljudima u struci, čelništvu... Nikada neću zaboraviti ovo razdobolje koje sam proveo u Sportingu. Bilo je to najljepše vrijeme moje karijere i sigurno ću se vratiti u Gijon, koji mi je drugi dom", napisao je Bilić, koji nigdje u karijeri nije bio toliko dugo vremena kao u ovom španjolskom klubu.

Omišanin je tako nakon Ivice Križanca zaobišao Hajduk i izabrao danas, vjerovali ili ne, bogatiji RNK Split.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider