Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Veliki obrat: Štimac ipak pobjeđuje Markovića i Mamića!?

Izborna skupština HNS-a 17.12. možda ipak nije bila legitimna, a Štimac poručuje kako se sad vidi da je cijelo vrijeme on bio u pravu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatno, ali sapunica oko izbora predsjednika HNS-a ipak nije gotova. Kad smo svi već mislili kako su Vlatko Marković i Zdravko Mamić odnijeli pobjedu nad Igorom Štimcem, čini se kako bi moglo doći, ili već je, do velikog preokreta.

Jedino što se sada može napraviti je poništenje Izborne skupštine od 17. prosinca

- Igor Štimac
Naime, navodno je Ministarstvo uprave oduzelo legitimitet spornom skupštinaru iz Dubrovnika Mati Previšiću. Sjećate se, to je onaj kojem je Igor Štimac pokušao objasniti kako on nije legitimni poslanik, a Zdravko Mamić je Štimcu tom prilikom dobacivao 'Nećeš razbojniče'.

Točnije, prema još uvijek neslužbenim informacijama Ministarstvo uprave odbilo je žalbu Joze Ostojića, člana frakcije predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, na izbor Tomislava Jurjevića za predsjednika NS Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo da verifikacijska komisija HNS-a nije dopustila Jurjeviću da glasuje na Izbornoj skupštini HNS-a 17. prosinca prošle godine. To je pravo dobio Mato Previšić, a na kraju je Marković pobijedio Igora Štimca za jedan glas, te je na taj način ostao na funkciji predsjednika HNS-a. Po Štimcu i novim informacijama tako je Tomislav Jurjević ipak bio legitimni član skupštine, a ne Previšić. Time i cijela Izborna skupština gubi kredibilitet iako ju je priznala UEFA. Naravno, ako se sve ovo potvrdi točnim.

Igor Štimac nam je potvrdio da je upravo Dubrovačko-neretvanska županija bila jedna od glavnih temelja njegove žalbe.

''Jedino što se sada može napraviti je poništenje Izborne skupštine od 17. prosinca'', rekao je za GOL.hr Igor Štimac, dodavši kako je ova odluka Ministarstva uprave potvrdila kako je on cijelo vrijeme bio u pravu.

Ovom odlukom resornog ministarstva u pitanje dolazi i odluka Markovićeve skupštine HNS-a  koja je na dvije godine suspendirala sve zastupnike Štimčeve struje (polovica svbih skupštinara) na čak dvije godine zabrane djelovanja u nogometu zbog osnivanja paralelne skupštine.

Prema našim informacijama približava se trenutak objave Ministarstva uprave o potvrdi ili poništenju legitimiteta prosinačke Izborne skupštine HNS-a, no to se prema svemu sudeći neće dogoditi u roku od nekoliko dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider