Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Mali' je razlog

Preko Trnja do zvijezda: Veliki Liverpool pisao zagrebačkom trećeligašu!

Na mail zagrebačkog trećeligaša Trnja sletjela je poruka, ni manje ni više, nego - iz FC Liverpoola. Slavni engleski klub pozvao je na probu u svoj kamp mladog veznjaka Silvija Malkoča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Silvio Malkoč je vrlo nadareni petnaestogodišnjak, motoričnom zadnjem veznom koji je već dobro poznat brojnim skautima u Hrvatskoj, a očito i šire. Malkoča je najjednostavnije opisati kao poboljšanu verziju Gattusa, verziju koja ima bolji i razvijeniji smisao za igru. Nije mogao proći nezapaženo jer tržište je uvijek željno takvog tipa igrača.

Već nosio dres Hajduka, žele ga i Dinamo i Lokomotiva

Hajduk je reagirao prvi: Malkoč je, kao gost, već nastupao za "bijele" na nekim turnirima (nedavno u Makarskoj, u uzrastu do 15 godina, proglašen je najboljim pojedincem), ali financijska i organizacijska situacija na Poljudu je takva da ovaj posao nisu uspjeli ekspresno završiti.

Uključio se i Dinamo, pa i Lokomotiva, a do pojave maila iz Liverpoola najbolju, najizdašniju i najkonkretniju ponudu ispalio je Slaven Žužul. No, "crvene" iz Splita pretekli su Redsi iz Liverpoola, Malkoč je otputovao na probu, i čeka se odgovor na pitanje za koga će potpisati i gdje će igrati sljedeće sezone.

Priča oko ovog mladog dragulja skrenula je pažnju na omladinsku školu nogometa u Trnju. Klub koji se natječe u Trećoj HNL ima mlađe uzraste koji obilato nadmašuju taj rang. Silvio Malkoč pripada vrlo nadarenoj generaciji igrača rođenih 1998. koja se natječe u regionalnoj ligi i tamo drži treće mjesto, odmah iza Dinama i Zagreba, a ispred Lokomotive, Intera, Hrvatskog dragovoljca...

Kvalitetna omladinska škola u NK Trnju

Koliko su kvalitetni pokazuje i težnja Lokomotive da gotovo cijelu generaciju, zajedno s trenerom, odvede i presadi s Trnja na Kajzericu. Još jedna perjanica trnjanske omladinske škole je i U-11 generacija, dječaci rođeni 2002.

Tradicionalno su dobri natjecatelji, posljednji uspjeh je srebrna medalja na međunarodnom turniru u Klagenfurtu, početkom svibnja. I njihova su imena već dobro poznata trenerima koji se bave tim uzrastom. Sva je prilika da će u klupske prostorije uskoro stići još poneki mail, iz Liverpoola ili neke druge nogometne metropole.

Trnje je 8. i 9. lipnja domaćin tradicionalnog međunarodnog turnira za mlađe uzraste na kojem će sudjelovati Dinamo, Split, Istra, Lokomotiva, Interblok Ljubljana i drugi. Datumi koji su, budite uvjereni, debelo podcrtani u bilježnicama brojnih hrvatskih nogometnih skauta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider