Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će ispasti iz Prve HNL?

Velika neizvjesnost u borbi za opstanak u HNL-u: 'Ne ovisimo više sami o sebi'

Borba za ostanak u hrvatskoj nogometnoj ligi neizvjesna je kao rijetko kad. Zagreb je već drugoligaš, no iznad otpisanih 'Pjesnika' vodi se velika utrka za spas. Ukupno bi trebala ispasti tri kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri su žarišne točke završnice HNL-a. Najteža borba, borba za ostanak, teoretski uključuje i Osijek, ali društvo iz Gradskog vrta s četiri boda prednosti dva kola prije kraja ipak je u relativno mirnim vodama. Za razliku od susjeda iz Vinkovaca. Uzburkane vode Bosuta možda neće smiriti ni svih šest bodova do kraja.

>> Srušio Dinamo i odmah potpisao za Hajduk: Dean Računica!

''Ne ovisimo više sami o sebi i o svojim rezultatima. Ono što mi možemo napraviti i što moramo napraviti to je da ove zadnje dvije utakmice dobijemo i nadamo se da će se neki rezultati direktnih suparnika poklopiti i da ćemo ostati u ligi", izjavio je trener Cibalije Miroslav Bojko.

A jedan izravni suparnik, Inter, već u nedjelju stiže u Vinkovce.

"Bez obzira na to što teoretski i taj jedan bod i neriješeni rezultat bi nam trebao biti dovoljan za ostanak, mi ćemo pokušati tu utakmicu dobiti i definitivno riješiti naš status", rekao je trener Intera Magić.

Od ugroženog terceta daleko najnepovoljniji raspored u završnici ima Zadar. Sudari s Rijekom i Splitom, pretendentima na europska mjesta, razlog su za ozbiljnu zabrinutost na Stanovima.

"Rijeka je izuzetno kvalitetna ekipa, Split je kvalitetna ekipa. Ekipe koje se bore za Europsku ligu i sigurno da nam taj raspored ne ide u prilog, ali mi smo i prije toga imali lakši raspored, pa nismo to iskoristili", izjavio je sportski direktor Zadra Josip Bajlo.

Iako, prema propozicijama ispadaju tri kluba, još uvijek je moguće da ligu na kraju napuste samo dva. Priča oko HNS-ovih licenci i ove nam sezone kroji ligu.

"Pa, sigurno da to nije jedna ugodna situacija kad ne znate do kraja prvenstva da li će ispasti dvojica ili trojica", rekao je Bajlo.

"Odugovlačenje s tim licenciranjem klubova donosi dodatnu neizvjesnost, ali to nije ništa novo u hrvatskom nogometu'', rezonirao je Bojko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider