Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kredit stiže na naplatu

Večer Hajduka u sjeni financijskih problema: Što će biti s Bilima?

U 19 sati i 11 minuta ovog četvrtka zašlo je sunce i Hajduk je taj znakoviti broj 1911, budući da je osnovan iste godine, iskoristio kao povod za Večer Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stoga se na Rivi održao poseban program, svojevrsna fešta za navijače. Prezentirali su se marketinški projekti, od Hajdukovih sličica, piva i vina, do donjeg rublja. Navijači su se mogli slikati sa peharom i uživati u koncertu. No, cijela fešta odvijala se u sjeni financijskih problema kojih Hajduk nikako da se riješi, na što sve više upozorava gradonačelnik Ivo Baldasar. Grad je bio jamac za 30 milijuna kuna. Krajem listopada prvi dio stiže na naplatu, a u studenom drugi dio. Ako Hajduk ne bude skupio taj novac Grad bi mogao biti blokiran.

"Problem Hajduka treba što prije riješiti", odlučan je splitski gradonačelnik:

"Hajduk sve lošije i lošije funkcionira, plaće isto nisu isplaćene. Ja sam samo čekao sam da prođe prijelazni rok da vidimo što će se dogoditi u prijelaznom roku. Rezultat prijelaznog roka je loš."

Nova uprava manje troši, priznaje gradonačelnik, ali ne mogu anulirati dug. Prije dvije godine Grad je odustao od upravljanja svojim klubom. Udruga Naš Hajduk pokrenula je izbor Nadzornog odbora, a oni su izabrali novu upravu.

"Moje mišljenje je da je došlo do kraja, da je taj projekt i taj jedan elan i zanos da došao u mrtvu poziciju."

No, tako ne smatraju u udruzi Naš Hajduk.

"Pa, mi mislimo da je stanje s Hajdukom sve bolje i bolje, sad da li je to dovoljno, u svakom slučaju o tome se uvijek može raspravljat, ali mislim da su trendovi koje je pokazala ova uprava, o čemu bi sami oni mogli nešto više reći pozitivni u svakom slučaju, sigurno bolji nego kad je Hajdukom upravljao grad direktno", rekao je jedan od čelnih ljudi Našeg Hajduka.

Smatraju, oporavak je spor, ali moguć. No, gradonačelnik strepi da Hajduk neće moći ni vratiti dug od 30 milijuna kuna, koji stiže na naplatu za mjesec i pol. S obzirom na to da je Grad jamac, Grad bi mogao biti blokiran.

"U današnjem svijetu, ako želimo veliki Hajduk koji će igrati u Europi mislim da trebate imat ozbiljnog financijera i da se ne možete osloniti na financiranje Grada", mišljenja je Baldasar.

Stoga je za Baldasara najrealnija opcija prodaja, odnosno dokapitalizacija. O tome će odluku donijeti Gradsko vijeće. Uprava i Nadzorni odbor ne žele ništa govoriti o financijskoj situaciji u Hajduku, kažu da su sada koncentrirani na derbi, utakmicu sa Dinamom.

Gradonačelnik Baldasar će staviti pred gradske vijećnike problem Hajduka, jer taj problem želi riješiti do Nove godine. Iz tog razloga, Baldasar smatra da nema vremena za referendum. No, konačnu odluku donijet će, naravno, gradsko vijeće.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider