Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Patka' o Šimuniću

Skupština Hajduka: Razmislit ćemo o izbacivanju Mamića s Poljuda

U Splitu je održana Skupština Hajduka na kojoj je bilo prilično zanimljivo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U maloj dvorani na Gripama okupilo se oko 70-ak dioničara, Nadzorni odbor i Uprava kluba, taman više od polovice svih dionica. Da je bilo manje, Skupština ne bi bila valjana. Govorilo se o svemu – prihodima, rashodima, Mamiću, Šimuniću, HNS-u… I to tri sata.

''Gubitak u 2010. godini postoji, naš je stav da moramo smanjiti udio prodaje igrača u stavki prihoda. Viziju imamo, prodaja je kapital Hajduka i trebamo s tim raditi oprezno'', rekao je predsjednik Uprave Hrvoje Maleš.

Na Skupštini su Maleša svi mogli pitati što ih zanima, od najmanjih dioničara do 'velikih faca'. Brzo je na red došao Joe Šimunić i je li on uoće potreban Bijelima.

''Stav uprave je da je. Nakon njegovog dolaska zbrojit ćemo planirane dobitke u svim aspektima. Nakon tog transfera vjerojatno ćemo se i riješiti nekih igrača. Šimunić će biti tek treći najplaćeniji igrač Hajduka, ova priča o 700 tisuća eura je nečija patka, kao i stan na Mejama.'', poručio je Maleš okupljenima.

Raspravljalo se i odnosom HNS-a prema Hajduku. Poznato je da je savez praktički u rukama Zdravka Mamića.

''Sazvali smo izvanrednu Skupštinu HNS-a, odnosno preko Paške Viđaka tražimo trećinu koja će je sazvati, ako se ne održi, sigurno nećemo igrati utakmice hrvatskog prvenstva. Ali pravnici moraju vidjeti pravni okvir. Nismo se povukli, no moramo poštivati proceduru'', objasnio je trenutno stanje predsjednik Hajduka i dodao:

''Od 1. svibnja upozoravamo na nepravdu koja se čini Hajduku. Imali smo sastanak s predsjednikom Udruge Prve HNL. Nismo ozbiljno shvaćeni, stjerani smo pred zid i činit ćemo sve da se to ne događa.''

Na kraju je sve završilo u šaljivom tonu. Netko je dobacio kako bi Mamića, nakon svega što je rekao, trebalo izbaciti iz lože na derbiju 10. rujna. Maleš nije odbacio ovaj prijedlog, već dodao: ''Izbacili smo i druge, pa zašto ne bi i njega…''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider