Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vaha zadnji napušta trening, a Rukavinu još uvijek muči viroza

Pokisao do gole kože trener Dinama nalikuje na slavnoga košarkaškog trenera Pata Rileyja

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Kapetan zadnji napušta brod“, pokisao do gole kože dobacio je Vahid Halilhodžić novinarima nakon današnjeg treninga Dinama na Hitrec-Kacijanu. Vaha je zadnji izašao s terena. Laganim hodom uputio se prema svlačionici tek nakon što je ispratio sve igrače i trenere s raskvašenog terena.

„Nemojte me ništa pitati, nisam baš raspoložen za priču“, rekao je kišom umiveni Vaha. Netko je primjetio da mu zalizana kosa baš dobro stoji. Nije Pat Riley, ali nije ni daleko od "looka" slavnog košarkaškog trenera.

Dinamovi nogometaši bili  su već pod tušom dok je Vaha u hodu analizirao podatke s treninga. I po tome se vidi o kakvom se profesionalcu radi. Kada Vaha priča o teškom radu koji ga očekuje u Dinamu kako bi ga odveo u Ligu prvaka, onda se upravo na ovoj maloj sekvenci vidi na što je mislio.

Rukavinu muči viroza

Dinamov trener ipak je pristao u nekoliko rečenica objasniti plan zimskih priprema.

„Idemo prvo u Međugorje, zatim u Tursku i Rovinj. Ako prođemo u sljedeći krug Europske lige, pripreme započinjemo 5. siječnja, a ako ne prođemo, 10. siječnja“, rekao je Vaha i nestao u utrobi južne tribine maksimirskog stadiona.

Ante Rukavina opet nije trenirao, u Dinamu kažu da ga muči viroza i da to nema nikakve veze s nedavnom „boksačkom aferom“ koja je u posljednjih nekoliko dana tresla Dinamovu svlačionicu. Čini se da je Rukavina pogriješio kada je jučer pokušao lagano trenirati, viroza se jednostavno mora preležati, a ovako bi mogao imati dugoročnije posljedice. Valjda je htio dokazati da treninge ne propušta zbog toga što se ne želi suočiti s Ademijem ili da je u pitanju neka kazna.

Vrsaljko uskoro spreman

Reprezentativnu stanku Vaha koristi na ispravljanje nedostataka svojih igrača. Na raspolaganju nije imao samo reprezentativce, a u Dinamu ih u ovom trenutku nema baš previše. Barem kada je u pitanju hrvatska seniorska selekcija. U Bilićevoj vrsti tek je Milan Badelj. Bio bi i Šime Vrsaljko da nije ozlijedio gležanj. Sreli smo ga na izlasku sa stadiona, još uvijek ide na terapije, ali kaže da se dobro oporavlja:

„Za dva-tri dana moći ću normalno trenirati“, objasnio je Vrsaljko.

Vaha je podijelio igrače u tri momčadi, igralo se na dva gola na skraćenom terenu. Puno se radilo na šutu s distance, Vaha inzistira da igrači pucaju čim im se ukaže prilika. Zanimljivo, čini se da takva igra najviše odgovara rezervama Ibanezu, Tomečaku i Barbariću. Nekoliko su puta proparali mrežu Kelave, Vaha je to uoči i možda će nabrojani igrači uskoro dobiti priliku…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider