Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vaha otvorio bolovanje, a plaća ide: Ležim i odmaram!

„Šahovska partija“ Zdravka Mamića i Vahida Halilhodžića trenutačno je u pat poziciji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ležim i odmaram. Loše se osjećam. Nisam u mogućnosti sutra doći na utakmicu“, kaže Vahid Halilhodžić nakon upita kakvo je njegovo trenutačno zdrastveno stanje.

>> Igrači već zaboravili Vahu: 'Za nas je ta priča završena!'

>> VIDEO Šokirani Vaha: Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo!

Vaha je otvorio bolovanje i do daljnjega se ne namjerava pojavljivati u Maksimiru. Vahin odvjetnik Damir Primorac objasnio je pravnu situaciju njegova klijenta.

„Poslali smo dopis Dinamu u kojem tražimo da se klub očituje je li zadovoljan s radom Vahida Halilhodžića ili žele raskid suradnje“, ponovio je Primorac informaciju koju smo još jučer znali, no pitanje je što Vaha traži od Dinama.

Postoji nekoliko scenarija kako bi se ova saga mogla završiti, a najvjerojatnija je ona da će se dvije strane na kraju ipak dogovoriti

„Čekamo pismeni odgovor Dinama, pa ćemo tek onda predstaviti naše zahtjeve. Sve ovisi što će oni odgovoriti“, objasnio je Primorac dodavši da se Vahi ne može smanjivati plaća dok je na bolovanju.

„Takva situacija nije ni predviđena po ugovor. Moj klijent može biti na bolovanju sve dok ima pravovaljanu liječnički dokumentaciju“, potvrdio je Primorac.

Dakle, rat živaca između Zdravka Mamić i Vahida Halilhodžića i dalje se nastavlja. Ključno je pitanje dokle će trajati? Iako obje strane pričaju o principima, nema sumnje da je novac ključna stavka u cijeloj priči. Obje strane stoje još uvijek na „maksimalnim zahtjevima“. U Dinamu kažu da Vahi ne pripada plaća niti za tekuću sezonu, jer je dao ostavku prije zaključenja iste, dok Vaha tvrdi kako nije dao ostavku nego je dobio otkaz, te da je iz toga jasno kako mu pripada cijela godišnja plaća, premije za naslov i eventualno osvajanje Kupa, ali i iznos koji je trebao dobiti za sljedećih godinu i pol dana ugovora.

Upravo je taj iznos ključ cijele priče, a radi se o svoti koja prelazi milijun eura. Vaha je potpisao ugovor na dvije i pol godine prema kojem bi godišnje trebao zarađivati oko 750.000 eura neto, plus premije za ostvarene rezultate. Dakle, računica je prilično jasna.

Postoji nekoliko scenarija kako bi se ova saga mogla završiti, a najvjerojatnija je ona da će se dvije strane na kraju ipak dogovoriti. Vaha će vjerojatno biti na bolovanju sve dok ne završi tekuća sezona, tako da se osigura oko pitanja isplate svojih potraživanja za proteklo razdoblje.

Prema nekim informacijama Dinamo je već isplatio Vahi ukupni iznos za ovu sezonu, ali bez premija za naslov i Kup. S druge strane, Dinamo će se do kraja sezone vjerojatno očitovati na dopis Vahinih odvjetnika, pa će „zaraćene strane“ sjesti za pregovarački stol. Do tada će razgovarati preko odvjetnika i zajedničkih prijatelja. Ako ipak ne nađu zajednički jezik, slučaj će završiti na arbitraži HNS-a, pa zatim kod Uefe, a moguće i na civilnom sudu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider