Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Marković: Meni je žao ovih jadnika što su protiv nas!

Nešto iza 10 sati započela je sjednica Skupštine HNS-a.

Sjednicu u hotelu Sheraton otvorio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je u uvodu pozdravio izaslanika UEFA-e Jacquesa Bondollu. Intonirana je hrvatska himna i održana minuta šutnje za stradale u Japanu i hrvatske branitelje.

Srebrić je konstatirao da je nazočno 25 zastupnika. „To znači da postoji kvorum i da se mogu donositi valjane odluke“, zaključio je Srebrić.

Riječ je zatim uzeo predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Naravno da je krenuo s lapsusom koji je izazvao smijeh u dvorani.

„Kad nam se dogodio ovaj zadnji kiks u Groznom, odnosno Gruziji, ova sjednica je vrlo bitna za hrvatski nogomet. Nalazimo se teškom vremenu kada je u pitanju nogomet, no treba istaći da se već godinama nalazimo u samom vrhu svjetskog nogometa“, kazao je Marković, a onda na francuskom porazgovarao s UEFA-inim izaslanikom i pozvao ga za pozornicu.

„Znao sam da gospodin Marković govori njemački, ali nisam znao da govorio francuski“, istakao je Bondolla, a Marković je replicirao s doskočicom koja je „posložila sve na pod“: „Pola Bosne govori francuski“.

„UEFA pozorno prati što se događa u hrvatskom nogometu zbog prošlih događaja“, sukus je onog što je izjavio izaslanik UEFA-e.

Verifikacijska komisija jednoglasno je prihvatila izvješće o imenovanju zamjenskih zastupnika.

Na sjednici je nazočan i izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, no budući da je Mamić član Izvršnog odbora HNS-a nema pravo glasovati, ali smije pratiti rad Skupštine. Zanimljivo da Davor Šuker zajedno sa Markovićem sjedi za predsjedavajućim stolom.

Srebrić je objasnio kako je Ministarstvo uprave proslijedilo postupak verifikacije „Štimčeve Izvanredne skupštine“ Gradskom uredu za opću upravu te da je postupak u tijeku.

„Ne postoje dvije zakonite i legalne Skupštine nego samo jedna, a to je ona od 17. prosinca 2010., na kojoj je Vlatko Marković izabran za predsjednika HNS-a“, podcrtao je Srebrić.

Dodao je da je aktualno vodstvo HNS-a nije propustilo podnijeti pritužbu i žalbu protiv 23 zastupnika koji su sudjelovali na „Štimčevoj Izvanrednoj skupštini“.

Zatim su jednoglasno usvojeni financijski zaključci iz prošle godine te prijedloga prihoda i rashoda za naredno razdoblje.

Prije nego što je predao završnu riječ predsjedniku Markoviću, Srebrić je pozvao na zajedništvo sve nogometne djelatnike u Hrvatskoj, a zatim je još jednom podsjetio:

„Protiv onih koji su nanijeli štetu HNS-u podnijeta je disciplinska prijava i oni su odgovarajuće kažnjeni. Molim da se svi pridržavaju donesenih odluka“, zaključio je Srebrić svoje izlaganje.

Marković se na kraju prisutnima zahvalio na svemu što su učinili za nogomet.

„Hvala svima koji su gubili noći i sate za hrvatski nogomet. Strahovito nam je drago da vidimo kako se grade nogometni tereni po cijeloj Hrvatskoj. Meni je žao ovih jadnika koji su bili kontra“, ispalio je za kraj „El Presidente“ s jasnom aluzijom na Štimca i njegove suradnike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider