Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Demantira umiješanost

'Uz Olića i ostale igrače nama nije trebala sudačka pomoć!'

"Bili smo prvaci s budžetom od tri i pol milijuna DEM. Da smo imali još dva i pol milijuna DEM, onda bismo ih podijelili igračima", kaže predsjednik Nadzornog odbora Drago Marić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši direktor NK Zagreb, Drago Marić, danas je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i demantira da je 2002. godine sudjelovao u nečasnim radnjama i dogovorima sa Stjepanom Djedovićem i Željkom Širićem:

"Vidio sam taj tekst u novinama i demantiram svaki zarez u kojem sam ja spomenut! Nikad nisam bio na zajedničkom ručku sa Širićem i Djedovićem! Možda smo gdjekad i bili za stolom, jer su suci koji su sudili Zagrebu ostali na večeri u restoranu “Zagrebački bijeli”, pa sam možda u prolazu navratio i sjeo za stol za kojim su već i oni bili. Ali, sigurno nikad nisam bio ni na kakvom zajedničkom i dogovorenom ručku s njima", rekao je Marić i nastavio:

"A možda se čovjek koji je to ispričao zabunio i naveo mene kao vlasnika restorana, jer se taj bivši vlasnik - Marijan Marić - preziva kao i ja! Pa nas je možda zamijenio", kaže Marić.

Jeste li se ikada kao Zagrebov direktor susreli s pričama o namještanju utakmica, je li netko od vas ikada tražio novac?

"Ne. Gledajte, mi smo te sezone imali fantastičnu momčad, sjetite se samo kako je igrao Ivica Olić! Deset naših igrača te je sezone igralo najbolji nogomet u karijeri, sve nam se poklopilo, i nije nam trebala nikakva sudačka pomoć. O tome nismo ni razmišljali."

Spominje se da su Širić i Djedović od vas tražili dva i pol milijuna ondašnjih DEM?

"Ha, ha, ha... Mogu se samo nasmijati na tu konstrukciju! Pa mi smo bili prvaci s budžetom od tri i pol milijuna DEM, toliko su nas koštali trener, igrači i klupsko poslovanje. A momčad nam je sjajno igrala, sve smo “potukli” na terenu! Da smo imali još dva i pol milijuna DEM, onda bismo ih podijelili igračima, jer su za one svoje igre i osvojeni naslov zaslužili nagrade. Plaćali smo samo igrače i trenere, nikoga drugoga", kaže Marić. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider