Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mamić i Marković častili janjetinom odane glasače

Pobjednička koalicija nad Igorom Štimcem sinoć se zabavljala dugo u noć...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić sinoć je u zagrebačkom restoranu "Pod mirnim krovom" počastio večerom skupštinare HNS-a koji su podržali Vlatka Markovića u izbornom okršaju s Igorom Štimcem.

>> VIDEO: Pogledajte kako je Vaha natjerao Kelavu da prasne u smijeh

>> FOTO: Dinamovci oduševljeni dočekom u Hercegovini uz tamburaše

Davora Šukera i Ante Vučemilovića nije bilo, ali ipak je svirao osječki tamburaški sastav Lira, kojeg je angažirao Željko Širić, a jela se paška janjetina i točila najbolja vina. Kasni ručak tj. večera se pretvorila u zabavnu veselicu, pa su mnogi ostali do sitnih sati, no ključni ljudi Markovićeve vlade otišli su prije nego što je počeo pravi "dernek".

Prvi je "bojište" napustio Miroslav Uljan, ključni Markovićev čovjek u Primorsko-goranskom savezu koji ovih dana ima pune ruke posla budući da je u njegovoj izbornoj bazi započela nova Štimčeva ofenziva, a zatim i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji se pomalo iznenadio kada je ugledao skupinu novinara, ali se brzo pribrao:

"Jeste vidjeli da mi nismo osvetoljubivi", kazao je uvijek nasmiješeni Srebrić valjda misleći na odluku HNS-a da se prijateljska utakmica s Češkom ipak igra u Puli, iako su tamošnji nogometni funkcionari podržali u izbornoj kampanji Štimca.

Mamić i Marković bez komentara

Nešto kasnije u nepoznatom smjeru uputio se i "El Presidente". Marković nije bio raspoložen za razgovor s novinarima, pa je u svome stilu odbrusio: "Nemam što reći, bila je ovo samo obična večera."

Posljednja šansa bio je obično pričljivi Mamić, no i on je projurio pokraj novinara poput brzog vlaka: "Nema razgovora jer se nema o čemu razgovarati", dobacio je Maminjo u prolazu i nestao u zagrebačku noć.

Mamićeva tajnovitost signal je da se na ručku ipak nije samo jelo i pilo, nego da je bilo riječi o "aktualnom trenutku" hrvatskog nogometa.

Doznajemo da su Marković i Mamić ipak u najužem krugu izmijenili nekoliko rečenica o sljedećim koracima vladajuće koalicije, ali i potezima suparničke struje koju vode Štimac i Reno Sinovčić.

Jasno je da bi uskoro mogao uslijediti novi obračun "zaraćenih strana". Marković je pobijedio sa samo jednim glasom viška (25 - 24), tako da njegova koalicija ne može biti sigurna u svoju apsolutnu prevlast. Štimac je najavio pravnu borbu, pokušat će osporiti Markovićevu pobjedu na sudu, ali i sam je svjestan da od toga vjerojatno neće biti ništa.

Politka uplela prste u Slavonskom Brodu?

Štimac zna da vrijeme radi za Markovića i da će polako gubiti saveznike ako uskoro ne uspije napraviti nešto opipljivo. Jedini realan način na koji bi mogao srušiti Markovića jest organiziranje Izvanredne izborne skupštine. Za to mu je potrebna trećina glasova u Skupštini koja ima 49 članova.

Naravno da će Štimac prije toga pokušati na svoju stranu pridobiti još poneki savez ili skupštinskog delegata kako bi bio siguran da će imati većinu u nekom novom glasovanju. U tijeku je ponovno "miješanje karata". Situacija se zaoštrila u Primorsko-goranskoj županiji, gdje su Štimac i Sinovčić opasno pritisnuli Uljana.

Štimac je obratom u Slavonskom Brodu pokazao da zna "uvjeriti" delegate kako je on najbolje rješenje. Podsjećamo da je Marković u Brodu odnio uvjerljivu pobjedu od 10 - 2, ali su ipak dva od tri delegata Brodsko-posavskog saveza glasovala za Štimca.

Kako je i zbog čega došlo do iznenadnog obrata, još uvijek se točno ne zna, ali se spekulira kako je u tom slučaju politika umiješala svoje prste. Navodno je Štimac "obratio" i jednog delegata u Koprivnici, no tamo su Marković i Mamić prejaki i sumnjamo da će Štimac imati novu šansu.

No, ni Markovićeva "družina" ne spava. Za pretpostaviti je da će Marković izgubiti jedan glas u Dubrovniku, gdje je Mamić "odigrao igru" Štimcu, a u Brodu, gdje je Štimac "reternirao" Mamiću, teško će povratiti prevlast, pa je logično zaključiti da će svim silama "napasti" Zagrebački županijski savez, u kojem trenutačno glavnu riječ vodi HNS-ov "odmetnik" Ivan Brleković. On je odmah nakon završetka Izborne skupštine najavio da je protiv njega već krenuo "specijalni oblik rata".

Ključna bitka za Zagrebački županijski savez

Westinom se, naime, nakon Markovićeve pobjede proširio glas da je Brleković izdao Štimca te da je upravo zahvaljujući njegovom glasu Marković ostao predsjednik HNS-a. Brleković i Štimac su to kasnije demantirali riječima da je to Mamićeva "psina" koji se na taj način pokušao osvetiti Brlekoviću.

Osvoji li trenutačna vladajuća garnitura ZŽS, koji ima tri glasa na izborima, Štimac će imati male šanse pobijediti na novim izborima. Stoga bi se na terenu ZŽS-a mogla voditi odlučujuća bitka u ratu između Mamića i Štimca.

Međutim, ostaje nejasno hoće li Mamić u naredni okršaj uvesti svoje najubojitije oružje - Davora Šukera? Iako se u kuloarima priča kako je Marković već sada bivši, čini se da se iskusni lisac neće tek tako odreći fotelje. Barem ne u skoro vrijeme. Vjerojatnije je da će Šuker ući u okršaj samo ako Mamić procijeni da Marković nema izgleda za pobjedu u novim izborima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider