Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prazna obećanja ili?

Živi bili pa vidjeli: Završava tortura huligana na stadionima?

Izvršni odbor se nekako uspio okupiti taman da sve bude regularno, a odluke su dosta zanimljive.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U radu osme sjednice Izvršnog odbora HNS-a sudjelovalo je osam članova, tako da je zadovoljen kvorum.

"Sutra ćemo imati konačan podatak što se tiče štrajka u Grčkoj“, kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

"Grčki savez je prihvatio naš zahtjev, pa je odobrio 600 ulaznica, ali budući da imamo preko 1000 zahtjeva, tražit ćemo da nam daju još pokoju stotinu. Domaćini ističu: tko nema ulaznicu, neka ne dolazi na utakmicu Grčka – Hrvatska“, kazao je Srebrić.

Jedna od točaka dnevnog reda bila je i sprječavanje nereda na nogometnim utakmicama.

"Akcijski plan smo usvojili nakon posjeta predsjednika Uefe Michela Platinija. Nažalost, objava akcijskog plana poklapa s incidentima u prošlom tjednu, u kojem su sudjelovali navijači Rijeke i Istre. Posljednje utakmice reprezentacije u Splitu i Zagrebu za posljedice imaju otvorene disciplinske postupke zbog kojih je HNS izuzetno visoko kažnjen ili će to tek biti“, kazao je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk.

"Uvodi se nulta tolerancija na navijačko divljanje na stadionima, ali i na unošenje pirotehnike na stadione. Ako se još jednom dogode obračuni, kao ovaj posljednji između navijača Istre i Rijeke, zatražit ćemo da se utakmice odigravaju bez gostujućih navijača“, kazao je Cvrk dodajući da dva najveća hrvatska kluba Dinamo i Hajduk svakog trenutku mogu biti kažnjeni izbacivanjem iz natjecanja Uefe zbog izgreda svojih navijača.

Izvršni odbor HNS-a donosi odluku o obaveznom podizanju privatnih tužbi protiv pojedinaca, pa i udruga navijača radi nadoknade štete u slučajevima kažnjavanja HNS-a i klubova od strane UEFA-e i FIFA-e.

Cvrk je decidirano rekao da će se utakmice prekidati ako se tri puta na utakmici ponove rasističke uvrede, recimo 'hukanje' na račun pojedenih igrača.

"Dvaput će se upozoriti gledatelji, a nakon trećeg ponavljanja slijedi povlačenje igrača s terena i sastanak o tome hoće li se definitivno prekinuti utakmica“, objasnio je Cvrk dodajući da ista procedura vrijedi i za uporabu pirotehnike.

"Ovisimo o jednom jedinom navijaču Dinama ili Hajduka koji će imat loš dan i napraviti neki incident da naši klubovi budu izbačeni iz Uefinih natjecanja“, zaključio je Cvrk.

Srebrić je također otkrio kako je donesena odluka o tome da klubovi koji imaju blokirane račune više neće moći sudjelovati u natjecanjima.

Glavni tajnik ističe da je Gorici legalno oduzeta licenca za nastup u Prvoj HNL.

"Nisu se na vrijeme žalili, pa nemaju pravo na odštetu. Sve je čisto što se naše odluke tiče“, poručio je Srebrić.

Hajduk je tražio izuzeće povjerenika za suce Ivana Peraića te izuzeće određenih sudaca.

"Nismo odobrili izuzeće Peraića, a što se tiče ovog drugog, propisi ne predviđaju institut izuzeća sudaca“, kazao je Srebrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider