Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

UEFA: Za nas je Marković i dalje predsjednik!

UEFA je na svojim stranicama objavila priopćenje o tome kako i dalje priznaje Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

. Krovna Europska nogometna federacija (UEFA) je na svojim internetskim stranicama objavila kako zajedno s FIFA-om ne priznaje nikakve odluke donesene na izvanrednoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza koja je održana u nedjelju.

>> VIDEO: I pravnici podijeljeni oko Štimca i Markovića

>> 'Nije dobro, zbog njih bi nas UEFA mogla izbaciti!'

Na njoj je, podsjetimo, jednoglasno izglasano nepovjerenje Vlatku Markoviću, a za novog predsjednika HNS-a izabran je Igor Štimac.

No, to ipak ne priznaje UEFA, koja je ponovila da priznaje samo Vlatka Markovića koji je novi mandat na čelu HNS-a dobio u prosincu. Podsjetimo, prošli petak glavni tajnik Saveza, Zorislav Srebrić dobio je dopis iz UEFA-e i FIFA-e takvog sadržaja:

"Članak 6, stavak 5 Poslovnika o radu skupštine jasno utvrđuje da je predsjednik jedino tijelo koje ima nadležnost sazvati izvanrednu skuštinu. S obzirom da je zahtjev zastupnika HNS-a poslan 19. siječnja, predsjednik HNS-a treba poslati obavijest o sazivanju skupštine najkasnije do 19. veljače. Vaš predsjednik poslao je ovu obavijest 16. veljače te je stoga postupio u skladu s odredbama.

Članak 6 stavak 5 Poslovnika o radu skupštine jasno utvrđuje specifičan slučaj kada odredbe stavka 4 nisu ispunjene, što znači, na primjer, da predsjednik nije ispunio svoju obvezu. Samo u ovom slučaju drugo tijelo, tj. podnositelji zahtjeva mogu sami imati nadležnost sazvati skupštinu. S obzirom da još nije prošlo 30 dana u kojima predsjednik mora sazvati skupštinu, svaka takva sjedinca shodno tome ne može biti sazvana u skladu s člankom 6, stavkom 5.

Shodno tome, FIFA i UEFA ne bi priznale nikakve odluke donesene od skupštine koja su sazvali podnositelji zahtjeva'', stoji u dopisu FIFA-e i UEFA-e.

Dopis su potpisali glavni tajnici UEFA-e i FIFA-e, Gianni Infantino i Jerome Valcke, a najnoviji događaji nisu promijenili stav krovnih nogometnih organizacija...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider