Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

UEFA i FIFA: Nedjeljna 'Štimčeva' skupština HNS-a je nelegitimna!

Od našeg izvora iz HNS-a EKSKLUZIVNO smo došli u posjed zajedničkog dopisa iz UEFA-e i FIFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igor Štimac predao je 19. siječnja u Kući nogometa 23 potpisa skupštinara za saziv Izvanredne skupštine HNS-a, a na kojoj će predložiti poništavanje odluka Izborne skupštine od 17. prosinca prošle godine.

„Predsjednik Saveza mora sazvati Izvanrednu skupštinu u roku od 30 dana kada minimalno trećina zastupnika potpiše zahtjev. Ako je ne sazove, ja ću je sazvati“, izjavio je tada Štimac.

Štimac sa svojim suradnicima namjerava 20. veljače razriješiti Markovića dužnosti predsjednika HNS-a, ali i predložiti biranje novog predsjednika na istom zasjedanju. Međutim, vladajuća garnitura dobila je od FIFA-e i UEFA-e garancije kako neće priznati odluke na toj skupštini.

Od našeg izvora iz HNS-a ekskluzivno smo došli u posjed zajedničkog dopisa iz UEFA-e i FIFA-e. Njime se izvanredna skupština HNS-a koju će u nedjelju održati struja Igora Štimca proglašava - nelegitimnom.

"Članak 6, stavak 5 Poslovnika o radu skupštine jasno utvrđuje da je predsjednik jedino tijelo koje ima nadležnost sazvati izvanrednu skuštinu. S obzirom da je zahtjev zastupnika HNS-a poslan 19. siječnja, predsjednik HNS-a treba poslati obavijest o sazivanju skupštine najkasnije do 19. veljače. Vaš predsjednik poslao je ovu obavijest 16. veljače te je stoga postupio u skladu s odredbama.

Članak 6 stavak 5 Poslovnika o radu skupštine jasno utvrđuje specifičan slučaj kada odredbe stavka 4 nisu ispunjene, što znači, na primjer, da predsjednik nije ispunio svoju obvezu. Samo u ovom slučaju drugo tijelo, tj. podnositelji zahtjeva mogu sami imati nadležnost sazvati skupštinu. S obzirom da još nije prošlo 30 dana u kojima predsjednik mora sazvati skupštinu, svaka takva sjedinca shodno tome ne može biti sazvana u skladu s člankom 6, stavkom 5.

Shodno tome, FIFA i UEFA ne bi priznale nikakve odluke donesene od skupštine koja su sazvali podnositelji zahtjeva'', stoji u dopisu FIFA-e i UEFA-e.

Dopis potpisuju glavni tajnici UEFA-e i FIFA-e, Gianni Infantino i Jerome Valcke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider