Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bandić vs. Mamić

Bandić odbio Mamića: Kriza je i nema novca za stadion!

Zagrebački gradonačelnik i počasni predsjednik Dinama Milan Bandić poručio je Mamiću kako on nije veći dinamovac od njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, Mamić je na izvanrednoj press-konferenciji rekao kako bi Grad konačno trebao krenuti s izgradnjom krova na zapadnoj i sjevernoj tribini maksimirskog stadiona. Poimence je prozvao Bandića da učini sve kako bi konačno došlo do natkrivanja maksimirskih tribina. To bi bila tek prva faza najnovijeg projekta koji se izrodio u Plavim salonima, a kasnije bi se pristupilo približavanju tribina travnjaku i saniranju dotrajale istočne, pa potom i južne tribine.

Investicija u izgradnju krova olakšala bi gradski proračun otprilike za 50 do 60 milijuna kuna, što prema gazdi Dinama i nisu neka ozbiljna financijska sredstva, posebice kad se uzme u obzir da se svojevremeno baratalo s cifrom od 400 milijuna eura koliko je trebalo biti uloženo u izgradnju novog stadiona. Osim toga, Dinamo je u posljednjih nekoliko mjeseci iz vlastite blagajne investirao više od 70 milijuna kuna u „kozmetičku“ obnovu stadionu i izgradnju pomoćnih terena, istakao je Mamić koji je javnosti obznanio do detalja razrađene najnovije planove sanacije maksimirskog stadiona.

Međutim, Mamićevi prijedlozi nisu pali na plodno tlo u kabinetima gradskih vlastodržaca. Prvo je dopredsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac odbila mogućnost da Grad potroši 50 do 60 milijuna kuna za natkrivanje stadiona, a nakon toga se s „odbijenicom“ javio i gradonačelnik Bandić.

Zdravko Mamić osebujan je čovjek, lepršav i dobro je da govori. Koga svrbi taj se češe, ali nije Mamić veći dinamovac od mene! U vrijeme krize i recesije stadion nije prioritet, ima puno većih prioriteta. Ono što je umiveno i napravljeno dosta je da se igraju utakmice, čak i Lige prvaka, a kada bude bolje vrijeme, onda ćemo razmišljati što i kako dalje sa stadionom. Ako se mene pita, ja sam za to da ostane tamo“, izjavio je Bandić za večernji.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider