Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oslabljeni za Benka

U Rijeci se nadaju 'skalpu' Dinama: 'Za igrače, klub i navijače to bi bila velika stvar'

Rijeka i Dinamo sutra na Kantridi igraju zaostalu utakmicu 21. kola hrvatske nogometne lige. Derbi pod stijenama pomalo je u sjeni prodaje glavnog čovjeka svih Rijekinih uspjeha u Volpijevoj eri - Leona Benka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegov odlazak u kineski Dalijan usred sezone neupitno je olakšanje za protivničke obrane i težak udarac Kekovoj momčadi.

Zoran Mamić najavio derbi i otkrio smije li popiti kavu s Kovačima!

Kantridin teren je za razliku od prije dva tjedna u optimalnom stanju. Momčad Matjaža Keka spremna je za lidera prvenstva u čijoj je svlačionici bilo disonantnih tonova nakon neuvjerljive predstave protiv Hrvatskog Dragovoljca. Ponajbolji igrač 'modrih', El Soudani vjerojatno neće moći nastupiti zbog ozljede.

Priznao je trener 'modrih' kako zastupnici Barcelone nisu dolazi na razgovore oko Halilovića. A nakon ozljede Taravela, dobra vijest za Dinamo je odlazak prve prijetnje Riječana Leona Benka u Kinu.

''Činjenica je da je Benko bio njihov najbolji strijelac, no ja sam vrlo blizu razmišljanja da su jednako opasni. Danas sam vidio na jednom portalu izjavu gospodina Miškovića kako imaju četvoricu jednako dobrih ili boljih, i ja sam blizu toga'', rekao je Zoran Mamić.

Napadač koji je donio toliko radosti riječkim navijačima, financijski je dobar posao čelnika s Kantride. U kadar se vraća suspendirani Krstanović, no nadoknaditi čovjeka koji je zabio 40 pogodaka u 62 utakmice za Rijeku biti će težak zadatak.

''Za Benka govore rezultati, prošle godine je bio najbolji strijelac lige vjerojatno bi bio i ove, njegov doprinos je veliki. Sad tu prazninu moramo nadomjestiti kroz određene taktičke pomake'', rekao je Kekov pomoćnik Vjekoslav Ivetić.Oslabljeni

I Brazilac Moises je svjestan težine utakmice.

''Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje, pred nama je velika utakmica protiv Dinama, aktualnog prvaka i lidera prvenstva. Nama je ovo bitna utakmica i pozivam navijače da nas ponesu do dobrog rezultata'', izjavio je Brazilac.

''Za igrače, za klub, za navijače je uvijek velika stvar pobjediti Dinamo s obzirom na njegov status u našoj ligi'', objasnio je pomoćni trener Rijeke.

Rijekin status je narastao posljednju godinu i pol dana. No priznali ili ne, Benkov odlazak je zasigurno poljuljao ambicije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider