Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za petama im jedan klub

U Europi nitko osim Dinama nema takav niz

Zagrebački Dinamo osmim je naslovom povećao nevjerojatan niz kakvog trenutno nema u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je ovog vikenda matematički osigurao svoj 15. naslov pobjednika HNL-a u 22 godine. To je ujedno i osmi uzastopni naslov, a tim se nizom u Europi ne može pohvaliti baš nitko osim hrvatskog prvaka.

''15 od moguća 22 naslova je također itekako impresivna brojka i radi se o dominaciji kakvu je teško naći u svijetu, no zato osam uzastopnih naslova prvaka države danas ima – samo Dinamo'', piše službena stranica kluba.

Inače, najbliži 'modrima' je bjeloruski BATE Borisov koji trenutno ima sedam uzastopnih titula, no tamošnje prvenstvo se igra u drugačijem terminu pa je odigrano tek pet kola novog. Drugim riječima, BATE ima još puno posla do moguće osme titule, piše Dinamova klupska stranica.

Jedini klub koji u posljednjih 12 godina ima više naslova od Dinama je moldavski Sheriff koji ima čak 11 od posljednjih 12 naslova. Ipak, njihovu dominaciju je u sezoni 11./12. prekinula Dacia iz Kišinjeva te tako Modre ostavila na vrhu "uzastopnih osvajača titula".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider