Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turnir 'Četiri kafića'

Spektakl u Splitu: Spaladium 'eksplodirao' ulaskom heroja Maleša

Pogotkom Rakitića momčad Vanille pobijedila je Tropic s 1:0 i osvojila turnir "Četiri kafića". Ako se sve mjeri zvižducima i pljeskom, onda je na splitskom turniru sve bilo upereno u dva predsjednika Hajduka...

Najveći zvižduk, uvjerljivo, dobio je bivši predsjednik Joško Svaguša, a prave ovacije od deset tisuća navijača, dobio je Hrvoje Maleš.

''A sada heroj Hrvoje Maleš'', najavio ga je službeni spiker, a Spaladium Areni doslovno je eksplodirala.

Kad smo već kod ovacija valja istaći da je publika burno pozdravila Antu Vukušića, veliki pljesak dobio je Milan Miki Rapaić, a posebno je pozdravljen Senijad Ibričić.

''Užitak je doći u Split, osjetiti ponovno ovu publiku. Jedva čekam sljedeći prosinac kad ću opet biti ovdje'', rekao je Ibričić, koji je igrao za Kauri.

Lanjski pobjednik Kauri u prvom polufinalu poražen je s 1:0 od Vanille, a jedini pogodak postigao je Gordon Schildenfeld. Za Vanillu su igrali Tomić, Rakitić, Spahić, Šolić, Bogdanović, Kočić, Livaja, Santini, Schildenfeld, Vastić i Pranjić.

''Lijepo je pobjeđivati u Spaladium Areni, ali još je ljepše što smo sudjelovali u humanitarnoj akciji'', rekao je Pranjić.

Njegov suigrač iz Bayerna Ivica Olić bio je najavljen za dolazak na turnir, ali nije uspio stići. Novosti o njihovom statusu priopćio nam je Pranjić.

''Do ljeta Ivica i ja ostajemo u Bayernu. Klub nas nigdje ne pušta. Zbog europskog prvenstva žalim što ostajem, trebaju mi utakmice. Naravno, Bayern je veliki klub, ali ja želim igrati'', izjavio je Pranjić.

Inače, za Kauri, kojem su svi, s obzirom na lanjsku titulu, željeli skinuti skalp igrao je i Sergej Barbarez. Uz njega i Senijada Ibričića u momčadi su još bili Besim Ibričić, Zagorac, Toki8ć, Bazina, Bubalo, Erceg, Musa, Turković, Jarni, Sarić, Zadro, Čulina. U drugom polufinalu igrali su Tropic i Bobis. Tropic je dočekan zvižducima, posebno Ivica Križanac i Duje Čop, a velik pljesak zaradio je Nikola Kalinić.

Napokon je dobio pljesak splitske publike. To je odavno zaslužio -. dobacio je netko sa strane. Uz njih dres Tropica nosili su Subašić, Ojdanić, Kukoč, Lovrek, Laura, A.i F. Vitaić, Obilinović, Džoni, Mršić. A Svaguša je u svom Bobisu okupio Hajdukovu kremu.

Na klupi su bili Stanko Poklepović i Zoran Vulić, branili su Runje i Radošević, a na parketu su za Svagušu igrali Mornar, Gabrić, Maleš, Đolonga, Rapaić, Mornar, Vukušić, Ah. Sharbini, Radošević, Hajder, Maloča, Radošević, Selak, Banić, Marčić, a poseban pljesak dobio je Ivan Perišić...

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider