Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilić slavi

Turcima poništena suspenzija: Hajduk gubi status nositelja!?

Turski nogometni velikani Fenerbahçe i Besiktas ipak bi ove sezone mogli zaigrati u Ligi prvaka, odnosno Europskoj ligi unatoč suspenzijama izrečenim od strane Europske nogometne federacije (UEFA)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je kaznila Fenerbahçe i Besiktas s trogodišnjom, odnosno jednogodišnjom zabranom nastupanja u europskim kupovima zbog navodnih namještanja utakmica.

No, klubovi su se žalili Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei (CAS) koji je, prema riječima Fenerbahçeovog predsjednika Aziza Yildrima, privremeno suspendirao UEFA-inu odluku.

"Fenerbahçe će igrati u Ligi prvaka ove sezone. Idemo dalje, počevši sa ždrijebom u petak. Hvala našim odvjetnicima i zaklinjem se da ćemo se boriti do kraja. Turska i cijeli svijet vidjet će da je Fenerbahçe u pravu", rekao je Yildrim za klupsku televiziju.

Takva odluka CAS-a znači da će polufinalist Europa lige iz prošle sezone biti uvršten u ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, iako bi ih konačna odluka suda u Lausannei na kraju mogla spriječiti od participiranja u natjecanju po skupinama, ukoliko ga naravno izbore.

Ako Besiktas, kojem je trener hrvatski stručnjak Slaven Bilić, dobije pravo nastupa u Europskoj ligi, hrvatski predstavnik Hajduk iz Splita izgubit će status nositelja u 3. pretkolu Europske lige. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider