Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo na Poljudu

Tudor: Momci su odigrali herojski; Ivković: Hajduk je zasluženo pobijedio

Hajduk je s 2:1 pobijedio Lokomotivu u prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred oko 18 tisuća navijača na uzavrelom Poljudu Hajduk je preokrenuo vodstvo Lokomotive i došao do vrijedne pobjede pred uzvrat na Maksimiru 22. svibnja. Hajduk je zasluženo slavio iako su Zagrepčani šokirali domaće navijače iz prvog udarca prema vratima Hajduka u 53. minuti.

>> Finale Kupa: Hajduk u četiri minute preokrenuo golovima Maglice i Kouassija!

''S obzirom da smo gubili 0:1 zadovoljan sam, ali smo trebali slaviti s više razlike'', rekao je nakon utakmice novi trener Bijelih Igor Tudor.

''Imali smo više šansi, dvije stative, bili smo danas puno bolji od Lokomotive. Oni su imali praktički jedan šut na gol i to iz naše pogreške. Momci su odigrali herojski, a publika je to prepoznala i bila je fantastična. No, ovo je samo prvo poluvrijeme'', poručio je Hajdukov trener te dodao.

"Lokomotiva je i dalje favorit za osvajanje Kupa iako se nakon ove utakmice to možda malo smanjilo."

Tudor je prokomentirao uvođenje Maglice u drugomk poluvremenu. "Maglica je naš stožerni igrač koji zbog ozljede nije mogao početi utakmicu."

Trener Lokomotive Tomislav Ivković uoči utakmice proglasio je svoju momčad favoritom, no danas je Hajduk bio taj koji je bio bolji. Bila je to prva pobjeda Hajduka nad Lokomotivom nakon pune dvije godine.

''Bilo je teških trenutaka. Mislim da je Hajduk zasluženo pobijedio. Igrali smo dobro u drugom dijelu utakmice do 65. minute kada smo vodili. Mislili smo da je gotovo, no utakmice se dobivaju kada sudac svira kraj. Ipak, 2:1 je kao 1:1 i mislim da možemo osvojiti Kup. Čestitam Hajduku na pobjedi'', rekao je Tomo Ivković nakon utakmice te je pohvalio sjajnu atmosferu na stadionu.

"Naša borba za Europu se nastavlja i u nedjelju. Moramo se odmoriti nakon ovog trošenja koje je bilo enormno", zaključio je Ivković.

Ovog vikenda Hajduk i Lokomotiva opet će se sastati na Poljudu, ali u prvenstvu. 22. svibnja na Maksimiru će igrati uzvratna utakmica finala Kupa koja će s obzirom na aktivan rezultat za obje momčadi biti vrlo zanimljiva, baš kao što je bila i ova na Poljudu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider