Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ofenzivni stilovi i treneri

Zadnjih 10 međusobnih utakmica 32 gola: Derbi postaje pravi spektakl!

U subotu nas očekuje novi obračun najboljih hrvatskih nogometnih klubova, šesti po redu ove sezone.

Hajduk i Dinamo snage će odmjeriti na Poljudu, a Modri se mogu pohvaliti ipak nešto boljom formom. S druge strane Bijeli imaju duži niz utakmica bez poraza.

Mamić uoči derbija: Nemamo novca za kupnju Dinama

Poruka iz Splita: 'Dinamo sutra neće slaviti na Poljudu!'

Oprezne izjave uoči utakmice, na terenu će sigurno zamijeniti žestoka borba. Poljud željno očekuje novi najveći derbi hrvatskog nogometa, a Hajdukovi navijači slavlje protiv ljutita rivala. Posebno stoga što je posljednji splitski okršaj otišao na Dinamovu stranu.

"Motivacija je velika, što je normalno. Raspoloženje je dobro, momci su radili odlično ovaj tjedan i svi jedva čekamo da počne utakmica sutra", kaže Igor Tudor, trener Hajduka.

Bijeli su sjajno otvorili proljeće s 4 pobjede, ali onda dojam malo pokvarili remijima u Puli i Osijeku. Dinamo je ispustio tek dva boda, a na Poljud dolazi s 12 golova u dvije posljednje utakmice. Bijele pak veseli činjenica da nisu poraženi punih 18 kola.

"Pa je, sigurno da je ljepše kad ulaziš s 12 golova, nego sa 2, međutim, to ne mora ništa značiti, a i može. Sve zavisi kako će reagirati igrači", ističe trener Dinama Zoran Mamić.
"Ja sam zadovoljan sa momentom Hajduka u svih ovih proteklih 6 utakmica prvog djela prvenstva. Mislim da smo podigli kvalitetu i razinu naše igre u odnosu na prvi dio i to je ono što me veseli, to je baza svega", kaže Tudor.

A Tudorova baza i igra njegova Hajduka zaradili su visoke ocjene iz tabora najvećeg rivala.
"Oni imaju svoj stil, oni imaju svoj način igre koji dobro rade, ono što trener traži od njih, zasluženo su tu gdje jesu, na drugom mjestu. Maksimalno ih respektiramo", poručuje Mamić.

Respekt je toliki da bi Mamić volio imati pokojeg hajdukovca u svojim redovima.
"Kad bih mogao, uzeo bih.“
Koga?
"Pa, to neću reći."

Tudor otvoreno ističe Dinamove napadače.
"Oni igraju načinom da su tri golgetera praktično tri napadača i imaju malog Brozovića koji je jako opasan za gol. To su četiri igrača koja su najopasnija."

U posljednjih 10 međusobnih utakmica, Dinamo i Hajduk zabili su 32 pogotka. Nadamo se nastavku pozitivnog trenda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider