Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jadranski derbi

Tudor hvali Rijeku i Keka, ali ima i razloga za optimizam

Ove subote drugi ovosezonski Jadranski derbi igraju Hajduk i Rijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liga 10 donijela nam je tempo s više ovakvih utakmica, a Hajduk stiže na Kantridu nakon 1:1 na Poljudu ovog ljeta.

''Svi se veselimo toj utakmici, očekivanja su velika s naše strane, kao i s Rijekine. Svi preduvjeti za jednu lijepu predstavu, za nastavak lijepog prvenstva su tu. Liga 10 donijela je očekivane pomake'', rekao je trener Hajduka Igor Tudor dan uoči utakmice.

Tudor smatra kako će to biti pravi derbi.

''Podjednaki smo po svemu, bit će neizvjesno, očekujem puno od svoje momčadi, a teren će biti taj koji će pokazati'', rekao je Tudor.

Prije polaska na put održao je sastanak s igračima. Imao je zapažen motivacijski govor.

''Igračima sam rekao da ne vjerujem u statistike i tradicije, svaka je utakmica za sebe. Mi ove sezone dobro igramo u derbijima, možda to govori da je nama teže igrati protiv momčadi, koje igraju zatvoreno. I to je jedan od razloga mog optimizma'', smatra Tudor.

Rijeka je pred derbi označena kao favorit, baš kao i prije prve utakmice.

''Rijeka se posložila kako treba, postala je ozbiljna momčad, koju je teško pobijediti. Kvalitetni su u organizacijskom smislu, ali i u igračkom kadru. Imaju na klupi Krstanovića i Alispahića, to dovoljno govori o jačini prve momčadi'', kazao je Tudor.

Ne smatra da će Rijekin hendikep biti to što ove sezone nema pobjedu u derbiju. Istina, nema ni poraz, Rijeka je jedina momčad lige, koja još nije izgubila utakmicu.

''Kad sam bio igrač ti rezultati otprije nisu imali nikakvog utjecaja. Kad počne utakmica sve kalkulacije prestaju, na terenu igrači ne razmišljaju na takav način'', kaže Tudor.

Napad domaćih bit će velika prijetnja. Leon Benko u odličnoj je formi.

''Nije Benko ključni čovjek u Rijeci, nijedan pojedinac to nije. Oni su važni, mogu napraviti razliku, ali ne moraju. Hajduk je na bod do vrha u prvom redu zbog momčadi. Benko je dobar, ali borit će se protiv najboljih stopera lige'', kazao je Tudor i za kraj pohvalio rad Matjaža Keka.

''Kek radi dobar posao, čak i više od toga. Napravio je malu senzaciju ulaskom u Europsku ligu, ima sve moje čestitke, napravio je od Rijeke ozbiljnu momčad.''

Jedini upitnik iznad Tudorove glave je hoće li nastupiti Mario Maloča.

''Situacija je dobra, Maloča je trenirao, vidjet ćemo. Odlučit ćemo uoči utakmice hoće li igrati'', kazao je Tudor. (I.Š./VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider